k-märkt

iTunes är topp tio bland musikbutikerna totalt

Postat: 2005-11-22 kl. 00.25

Apples iTunes har tagit sig upp bland de butiker som säljer mest musik över huvud taget i USA, de är inte längre bara störst i nedladdningsbranschen.

Utvecklingen är rätt explosiv också. Förra året var nedladdningar 1,5 % av marknaden; första halvåret i år var det 4 %.

Apple Computer's iTunes music store now sells more music than Tower Records or Borders, according to analyst firm the NPD Group.

The research company tracks downloads from digital music stores, as well as people's purchasing habits at offline retail stores. During the past three months, iTunes made it to the U.S. Top 10 sales list for the first time, NPD said.

[...]

According to figures from the Recording Industry Association of America, digital sales accounted for slightly more than 4 percent of the market during the first half of 2005, up from about 1.5 percent during the first half of 2004.

For its comparison, the company compared 12 separate song downloads at iTunes to a single album purchase at an ordinary retail store. Using that measure, iTunes scored higher than Tower, Borders and Sam Goody.

Wal-Mart, Best Buy, Target, Amazon.com, FYE and Circuit City all scored higher than iTunes, NPD said.

Artikeln berättar vidare att iTunes har 70 % av nedladdningsmarknaden för Windows-plattformen i USA. De säger också att de antar att den procentandelen väntas öka något om de skulle räkna in Mac-användare. Snillen.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/840

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)