k-märkt

Re: last.fm

Postat: 2005-11-29 kl. 21.16

Såg er nyhet om Embassy på Dagensskiva.com-spellistan. Vad är det? Hur funkar den?

E-post Ola/Service (2005-11-29)

Hej Ola, så här är det:

Last.fm är en tjänst som samlar på sig vad dess användare lyssnar på (man installerar en plug-in i till exempel iTunes). Varje gång jag lyssnar på en låt skickar plug-in:en iväg Artist + Låttitel till Last.fm och registrerar att jag spelat låten. De spelningarna samlas på min personliga sida.

Oberoende av oss har våra läsare skapat en grupp på Last.fm som de döpt till dagensskiva. Alla medlemmar i den gruppen är med i gruppen frivilligt för att de är våra läsare och varje gång någon av dem spelar en låt så samlas den statistiken in såväl till varje enskild användare som till gruppen.

Sen räknar last.fm ihop en topplista med de låtar som spelats av flest medlemmar under veckan. Jag tar ut listan, filtrerar den lite (varje artist får bara med en låt per lista) och publicerar listan hos oss.

(Sen är last.fm en radiotjänst också som skapar personifierade musikkanaler för varje användare baserat på den musik som du själv tidigare spelat. Men den använder jag inte. Jag vill välja min musik själv, inte få den serverad.)

Mvh,

Kal Ström, chefredaktör dagensskiva.com

Permalänk

Kategori: Musik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/851

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)