k-märkt

Podradio i Ny Teknik

Postat: 2005-12-07 kl. 13.18

Ny Teknik har tidigare varit ganska konsekventa i att bara prata om podradio, inte podcasting, men nu när Tomas Carlsson gjort en översikt går de tillbaka igen:

Med podcast-tekniken har du alltid med dig senaste utsändningen av radioprogrammen du gillar bäst, oavsett om det är vetenskapsnyheter eller musikradio från en annan världsdel. Ny Teknik har undersökt vilka program och webbplatser du behöver känna till.

Ny Teknik Din guide till podcast (2005-12-07)

Dessutom använder han audioblogging som uttryck för vad man gör, vilket kanske inte är helt lyckat. För det första är det ju enkelt översatt, sen har podradio tagit över som ord för ljudbloggande. Visst är det leveransen som namngivit podradio, men webbradio består ju inte heller av ljudvågor så ...

Sen kan man ju tycka att det vore smart att tipsa om Odeo Studio också, apropå enkelt att spela in program själv.

Ganska beige att inte få ett enda pratminus, eller ens en länk till dagensskiva.com efter den långa konversation jag hade med Tomas. Tack för bakgrundsresearchen. Varsågod. Fast jag gissar att grafiken, där dagensskiva.com faktiskt finns med, även finns i papperstidningen.

Permalänk

Kategori: Podradio

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/862

Kommentarer

I torsdags kväll orkade jag då ta upp pappersvarianten av senaste NyT och kunde konstatera att grafiken finns med även där, ja.

Kommenterat av: David Hall den 2005-12-12 kl. 14.49 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)