k-märkt

Garageband med Podcast Studio

Postat: 2006-01-10 kl. 18.52

Intel-Mac:ar ... sure. Det roligaste med Macworld Expo var Garageband med Podcast Studio.

Looks like the recording studio on your Mac just added a radio station. Still the easiest way to create music on a computer, GarageBand 3 now lets you record and produce podcasts from your own control room. Even if that’s your living room.

Apple iLife - GarageBand (2006-01-10)

Det finns stöd för att göra färdiga inställningar för röstinspelning, inklusive ducking - alltså att försvaga bakgrundsljudet under programledarens röst och stöd för inspelning via iChat (men inte Skype vad det verkar).

På Apple Store kostar iLife '06 $79 795 kr för Garageband 3, iPhoto 6, iDVD 6, iMovie HD 6 (med vlogging-stöd) och iWeb 1. Jag hoppas iWeb stödjer fler publiceringssätt än .Mac.

Richard Gatarski lär bli nöjd.

Permalänk

Kategori: Podradio

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/903

Kommentarer

Gatarski är så där halvnöjd. Har köpt (betalat för) iLife ´06 och meckat lite fram och tillbaks. En hel del förbättringar, men tyvärr inte riktigt bra för mina behov. Dvs, för dom som vill börja med poddradio och vill stanna inom Applosfären då är det suveränt. Även för dom som vill komma igång enkelt och för stunden inte bryr sig om lyssnarna. Men, så fort man vill producera något som går utanför Apples lösningar, som tex mp3-filer, då är det en hel del extrajobb. Samma sak om man vill publicera resultatet på ett extra-Apple-standardsätt. I klartext. Om användarna har Windows, Linux, etc så blir det extra krångligt, ibland omöjligt, för dom att ta del av resultatet. (Fast, å andra sidan råder precis motsatta förhållandet rätt ofta för dom som har Mac).
Garageband är skönt, roligt och enkelt. Synd bara att man måste trixa för att få till mp3-filer och RSS-flöden som går utanför iTunes.

Kommenterat av: Richard Gatarski den 2006-03-27 kl. 22.09 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)