k-märkt

Live-skiva i handen direkt efter konserten

Postat: 2006-02-07 kl. 22.23

Var det inte Pearl Jam som gjorde egna bootlegs av sina spelningar som man kunde köpa efter varje konsert i något försök att förhindra en svart marknad? Det här är bättre upp:

Tanken om att snabbt kunna återuppleva en fantastisk konsert man just hört live är på väg att realiseras, skriver Guardian. På torsdag kommer Sir John Eliot Gardiner tillsammans med sin orkester English Baroque Soloists att framföra Mozarts symfoni 39 samt 41 i London, och direkt när tonerna klingat ut ska publiken kunna köpa konserten på cd.

De producerar skivan under konserten och trycker upp 1000 exemplar. Tyvärr innebär det att man bara får halva konserten på skivan vilket lämnar det öppet för dem att ge besökarna en nedladdningsbiljett för resten. Det vore riktigt coolt.

Uppdatering (Något senare)

hörru. kal. det där med live-skiva direkt efter är old news'

det har ju tom kiss gjort

och då är det fan old

MSN Konversation

Fast jag tror han har fel. Det brukar han ha.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/954

Kommentarer

Reklambyrån Coudal Partners har kört sitt koncept The Show ett tag. Hittills med Pixies och Dead Can Dance. Man får dock inte skivan direkt efter konserten utan får den hemskickad.

Kommenterat av: marcus den 2006-02-08 kl. 00.30 #

Det kan ha varit det konceptet Kiss använde sig av också (eller om det helt enkelt är den där Pixies-historien som har förvrängts i min hjärna).

Kommenterat av: Patrik H. den 2006-02-08 kl. 23.42 #

Jag har hittat andra som skrivit om det där med Kiss, så du har nog rätt. Men jag hittar ingen som skriver om att det har hänt, bara att det ska hända.

Kommenterat av: Kal Ström den 2006-02-09 kl. 09.32 #

På 2003 års Einstürzende Neubauten-turne kunde man köpa skivan och ta med sig hem efter konserten. De är iofs också gubbar.

Kommenterat av: Simon den 2006-02-09 kl. 23.06 #

Man kunde köpa konserten man var på på skiva menar jag förstås.

Kommenterat av: Simon den 2006-02-09 kl. 23.09 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)