k-märkt

Personlig och k-märkt topplista v10

Postat: 2006-03-13 kl. 18.05

Personlig topplista

 1. The Shaggs
 2. Deltahead
 3. Liars
 4. Entombed
 5. Soviac
 6. Squarepusher
 7. Delta Rhythm Boys
 8. Gorillaz
 9. Prick
 10. Yeah Yeah Yeahs

En rad från Susanna Huldts Field Music-recension resulterade i förstaplatsen på min topplista den här veckan:

Men det måste samtidigt sägas att jag uttrycker detta mot bakgrunden av att favoritlåten dessa dagar är Danielson Familes hyllning till The Shaggs i "Who are parents?". Systertrion i The Shaggs är väl ändå så nära en motsats till delvis brödratrion i Field Music man kan komma, och deras till perfektion balanserade musikaliska bearbetning.

dagensskiva.com Field Music "Field Music" (2006-03-08)

Sånt får en ju faktiskt att lyssna på syskontrion som Frank Zappa sa var bättre än The Beatles.

Entombed kommer till Örebro och Klubb Idiot på fredag. Det firade jag med att lyssna på Morning Star och Inferno en hel eftermiddag. Phosphoros / Lucifer / Stand up! / In praise of the morning star. Fint.

Lite oväntat blev Delta Rhythm Boys Flickorna i Småland min mest lyssnade låt förra veckan när jag av någon anledning fick den på hjärnan. Bästa raderna i låten är de som är omöjliga att förstå (om man inte kan texten ändå). Jag läste på lite:

We recorded in English but we (also) recorded in Swedish, Finnish and Danish. We had recorded so many things in Swedish that we put out an album of that. We went every year and every summer, we did at least two new songs on tour. That was a great thing, like a second home.

Perfect Sound Forever Delta Rhythm Boys (2001-01)

Fränt.

k-märkt topplista

 1. The Knife
 2. Prince
 3. Andreas Mattsson
 4. M.I.A.
 5. Joy Division
 6. The Strokes
 7. Liars
 8. Kent
 9. The Beatles
 10. The Soundtrack of Our Lives

Åtta av gruppens medlemmar har lyssnat på The Knife under veckan som gått. Mest lyssnade låt är titellåten från Silent Shout. Kanske borde någon av gruppens medlemmar gästrecensera skivan på dagensskiva.com? Vi har ju inte kommit till och skrivit om den ännu ...

Gamla ploppögat Andreas Mattsson stormar uppför listan den här veckan – direkt till en tredjeplats. På låtlistan placerar han både I Guess I Should Feel Something och You're Never Lonely When the Band Plays. Den sista finns för nedladdning hos Hybris.

Uppdatering (23.21)

Glömde en sak. Ny medlem igen: Hej Claes!

Permalänk

Kategori: Listor, Musik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/1000

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)