k-märkt

k-märkt topplista 2006

Postat: 2007-01-05 kl. 00.16

Last.fm visar inte bara veckotopplistor över vad jag spelar, utan även årslistor. Så eftersom jag inte postat mina veckolistor på så länge tyckte jag det var dags att posta min årstopplista nu när 2006 tagit slut.

Den här består alltså av vad jag spelat mest som iTunes märkt och skickat till Last.fm. Det täcker inte allt, men nästan sedan jag köpte oss en iPod Hi-Fi till köket.

Listorna är roligt vita. Jag uppfattar inte min smak riktigt så, men statistik ljuger ju aldrig.

Artisterna

 1. Hans Appelqvist
 2. Miles Davis
 3. The Beatles
 4. The Roots
 5. The Knife
 6. The Tiny
 7. Thom Yorke
 8. Outkast
 9. Xiu Xiu
 10. Gnarls Barkley
 11. Totalt jävla mörker
 12. Koop
 13. Sergio Mendes
 14. D'Angelo
 15. The White Stripes
 16. Nirvana
 17. Cut Chemist
 18. Björk
 19. Elton John
 20. Beck
 21. Aphex Twin
 22. Jaga Jazzist
 23. Colleen
 24. Björns vänner
 25. Queen

Jag kan också konstatera att Dawn and Drew skulle tagit sig in på listan om jag hade tagit med podradioprogram också. Och då var det ändå ett ganska bra tag sedan jag slutade prenumerera på deras program.

Låtarna

Jag rensade ganska friskt bland låtarna, så till vida att jag bara tog med en låt per artist. Men listan är i alla fall lite orättvis eftersom recensionsskivorna spelats flest gånger. Alf har jag lyssnat på för att den nämner dagensskiva.com i texten.

 1. Black Swan med Thom Yorke
 2. Dirty Frames med The Tiny
 3. Crazy med Gnarls Barkley
 4. Ingen refräng med Alf
 5. Please Baby Don't med Sergio Mendes och John Legend
 6. The Garden med Cut Chemist
 7. Stormen med Jonas Kullhammar Quartet
 8. From Off To On med The Knife
 9. Sikkerhed med Burnt Friedman & Jaki Liebezeit
 10. Tar Heart med Zeigeist
 11. The Blower's Daughter med Damien Rice
 12. Fidelity med Regina Spektor
 13. Arctic Circle med Final Fantasy
 14. Don't Feel Right med The Roots
 15. Koop Island Blues med Koop
 16. Caipirinha med Peeping Tom och Bebel Gilberto
 17. http://www.naimachat.se med Hans Appelqvist
 18. Steady As She Goes med The Raconteurs
 19. I Don't Know med Dogbreath
 20. Let's Make Love And Listen To Death From Above med CSS
 21. Ise Nla med Tony Allen
 22. When You Wasn't Famous med The Streets
 23. Black Sweat med Prince
 24. A Little Bit More med Jamie Lidell
 25. Boy Soprano med Xiu Xiu

Första riktiga sammanslagna singellistan och resultatet är nedslående

Postat: 2006-10-13 kl. 07.59

Förra veckan, när P3, Rix och Grammofonleverantörernas förening gick ut och sa att den första sammanslagna topplistan av fysisk singelförsäljning och digital singelförsäljning skulle publiceras, misslyckades GLF att få ihop listan då en av leverantörerna av digital försäljningsstatistik inte lyckades leverera sin försäljning för listgenereringen.

Så småningom sände P3 den sammanslagna listan, men man publicerade endast listan med fysiskt sålda singlar.

Den här veckan publicerar allihop den första sammanslagna listan och den historiska första ettan är Martin Stenmarck med 7milakliv. Tyvärr fortsätter trenden jag såg när jag tittade på hur gammal musiken är på den digitala topplistan med den sammanslagna listan. Om man räknar ihop hur många veckor de 20 första platserna funnits på den sammanslagna listan, jämfört med listan för endast fysiska singlar från förra veckan är resultatet nedslående. Förra veckan, den sista som endast innehöll fysiska singelköp var det sammanslagna veckoantalet för de 20 första platserna 107. Den här veckan, med digital försäljning som får påverka listan är istället summan 129.

Men det räcker inte ens för att få den fulla bilden. Flera av artisterna har släppt digitala singlar tidigare än fysiska, varför de legat längre på den digitala listan innan de hamnat på singellistan vilket helt och hållet ligger till grund för antal veckor på den nya sammanslagna listan. Om man lägger till de veckor som är differansen mellan den digitala och den fysiska 149 veckor totalt för de 20 första platserna. Och då innehöll ändå den digitala listan endast 20 platser, vilket skulle lägga ytterligare veckor på listan om den innehöll 60 platser som den fysiska och sammanslagna listan.

Kontstaterande är alltså att den digitala marknaden är mycket mindre rörlig än den fysiska marknaden. Kanske är det mer musikintresserade konsumenter som tar sig till skivbutiken för att inhandla en singel, men de som inte bryr sig så mycket och tar tid på sig att hitta till ny musik som köper musiken sent trots ett mycket större utbud? Om allt stod rätt till borde den digitala marknaden istället vattna ur antalet försäljningar som krävs för att komma upp på singellistan då det finns många fler singlar som skulle kunna ta sig upp på listan (alla som någonsin sålts). Men nu är det istället så att hitsen blivit viktigare och fått längre livslängd. Alla långkörare på 20 i topp klättrade några placeringar på listan när den digitala försäljningen lades till toppliste-underlaget. Och totalt på hela listan var det bara 3 singlar med mer än 10 veckor på listan som tappade placeringar när den digitala försäljningen lades till (The Poodles [#33, 18v] , Elias med Frans [#57, 21v] och Gnarls Barkley [#58, 25v]).

# Artist Låt v
1 Martin Stenmarck 7milakliv 5v
2 Roxette One Wish -
3 Scissor Sisters I Don't Feel Like Dancin' 4v
4 Agnes Kick Back Relax 3v
5 Cascada Everytime We Touch 23v
6 Basshunter Vi sitter i Ventrilo och spelar DotA 3v
7 Linda Sundblad Oh Father 2v
8 Justin Timberlake SexyBack 6v
9 Akon Smack That -
10 Cascada Miracle 5v
11 Basshunter Boten Anna 19v
12 Bo Kaspers Orkester I samma bil 6v
13 Fergie London Bridge 3v
14 Lucas Prata And She Said ... 13v
15 Christina Aguilera Hurt -
16 Nelly Furtado Promiscuous 3v
17 Shayne Ward No Promises 14v
18 Lisa Miskovsky Mary 14v
19 The Poodles Song For You -
20 Datafork Beautiful 2v

De artister som kom in tidigare på den digitala listan än på singellistan är Justin Timberlake (+4v), Roxette (+2v), Basshunter (+2v), Cascada (+1v), Bo Kaspers Orkester (+5v), Fergie (+1v) och Nelly Furtado (+3v).

Nya singellistan Gamla singellistan

Postat: 2006-10-05 kl. 13.30

För att följa upp inlägget om den nya singellistan publicerar jag den första listan här och gör samma sammanräkningar för den kombinerade listan som jag publicerade igår för de delade.

Fyra nykomlingar hittas på de första 20 platserna. Veckoantalet blir 107, vilket alltså är lägre än både cd-singellistan och download-listan från förra veckan. Tyvärr presenterar de inte de separata listorna längre, så det är omöjligt att jämföra för att se var skillnaden är som störst.

# Artist Låt v
1 Linda Sundblad Oh Father 1
2 Agnes Kick Back Relax 2
3 United DJ's vs Pandora Trust Me 4
4 Ola Brothers 1
5 Martin Stenmarck 7milakliv 4
6 Scissor Sisters I Don't Feel Like Dancin' 3
7 Cascada Everytime We Touch 22
8 Basshunter Vi sitter i Ventrilo och spelar DotA 2
9 Basic Element I'll Never Let You Know 5
10 Rihanna Unfaithful 6
11 Justin Timberlake SexyBack 5
12 The Poodles Metal Will Stand Tall 17
13 Basshunter Boten Anna 18
14 Raymond & Maria Storstadskvinnor faller ner och dör 4
15 Hammerfall Natural High 2
16 Fergie London Bridge 2
17 Datafork Beautiful 1
18 Bliz Supergirl 1
19 Adios Amigos Cosmo4 5
20 Nelly Furtado Promiscous 2

Uppdatering (2006-10-06)

Det var inte den sammanslagna listan som publicerades, det var istället bara de fysiska skivorna som utgjorde listan, vilket säkert också förklarar varför det var en så ung lista.

På grund av tekniska problem innehåller veckans singellista (vck 40) enbart statistik från fysisk försäljning av cd-singlar.

Idiotiskt att det inte står på listsidan, bara på samma sida som endast innehöll information om den sammanslagna listan. Tydligen var det endast en aktör som krånglade dessutom, vilket gör listans sårbarhet väldigt märklig. Särskilt som de skickade pressmeddelande på det.

Uppdatering (2006-10-09)

Farsen fortsätter:

Fel lista!

Hitlistan hör du som vanligt i radio på söndag kl 12.03. Däremot i övrig press och här på webben presenteras singellistan utan downloads på grund av ett fel hos Grammofonleverantörernas Förening.

SR P3 Hitlistan (2006-10)

Så vad ni säger är alltså att ni har rätt lista, men ni publicerar fel lista för att det är fel på listan ... ?

Uppdatering (2006-10-12)

På grund av tekniska problem innehåller nätversionen av singellista vecka 40 2006 enbart statistik från fysisk försäljning av cd-singlar. Klicka för att se den sammanslagna singellistan för vecka 40, som innehåller försäljningsstatistik både från fysisk försäljning och försäljning av digitalt nedladdade singlar.

Kafka-formulerat.

Singellistan är död

Postat: 2006-10-04 kl. 23.20

Från och med imorgon kommer hitlistan, som hittills bestått av en sammanställning av landets mest sålda fysiska cd-singlar (genom Grammotex) att försvinna och ersättas med en kombinerad lista för cd-singlar och låtar nedladdade via någon av de digitala musikbutikerna (förutom iTunes som fortfarande inte är med i statistiken).

Den sista cd-singellistan publicerades i torsdags, den sista download-listan i tisdags och imorgon klockan 12.00 kommer den nya kombinerade listan.

Hitlistan i P3 kommer baseras på den nya listan. I ett fascinerande hejigt pressmeddelande skriver SR:

Singellistan som fram tills nu presenterats i Hitlistan i P3 bygger på försäljningen av cd-singlar. De senaste åren har dock intresset för cd-singeln som produkt minskat kraftigt. Försäljningen är nu nere på så låga nivåer att den nuvarande singellistan förlorat sitt värde som meningsfull hitbarometer.

Det är lite intressant att se hur listorna skiljer sig åt idag.

På cd-singellistan är Martin Stenmarck ohotad etta, med 7milakliv, för tredje veckan i rad (sedan 14/9). På download-listan är istället Cascada etta med Everytime We Touch, det har hon varit i fem veckor i rad (sedan 29/8). Martin Stenmark gick direkt in på förstaplatsen för tre veckor sedan, medan Cascada har segat sig upp - hon blev etta först på sin sextonde vecka på listan.

I min enfald har jag trott att den digitala marknaden skulle röra sig snabbare än den fysiska. Begränsningar i hur man får ut fysiskt får ut varor till människor runt om i Sverige tänkte jag mig som en begränsning som den digitala distributionen skulle undanröja och därför skulle ny musik få snabbt genomslag och hög rotation skulle uppstå.

Istället är det helt tvärtom. Om jag räknar ihop det totala antalet veckor på de tjugo första platserna på listorna verkar download-listan vara fräschare (125 veckor på fysiska/116 veckor på download), men då ska man tänka på att den fysiska listan innehåller 60 platser och download-listan bara 20 (och därmed är det lättare att komma in och hänga kvar länge på den fysiska listan vilket borde ge ett större utslag än bara 9 veckor totalt).

Och trots att det finns 60 platser på fysiska listan hittar jag fem nykomlingar bland de 20 första platserna och bara tre på download-listan.

Nedladdning verkar tala till de lataste människorna, de som inte ens orkar gå till butiken för att inhandla en singel - eller möjligtvis jordens avskräde som trots att de egentligen hört Everytime We Touch en miljon gånger inte kan få nog av den.

Det är intressant att titta på hur olika iTunes-listan ser ut, jämfört med de andra två. Den skillnaden förstår jag inte. Då iTunes inte redovisar antal veckor på listan så tar jag den högsta noteringen på cd-singellistan och download-listan (och 1 vecka för de som inte finns på de listorna) för de 20 första platserna på iTunes lista får jag resultatet 53 veckor. Men då är det också ganska många som inte ens finns med på de andra listorna, ens på 60 i topp på singellistan. (En del av dem har säkert funnits med förut på någon lista, som Corinne Bailey Rae med Put Your Records On till exempel.) (På iTunes-listan hittar jag dessutom två versioner av Sexy Back: #4 (Single) och #17 (Explicit) - Regel 4: En produkt passar inte alla.)

Listorna följer:

Läs vidare »

Personlig och k-märt topplista v21

Postat: 2006-05-24 kl. 17.05

Topplistorna är tillbaka efter några veckors frånvaro. Det är väl inget som hänt i musikvärlden ändå.

Personlig topplista

 1. Totalt jävla mörker
 2. Murcof
 3. Voices And Organs
 4. Final Fantasy
 5. The Raconteurs
 6. Bill Wells & Maher Shalal Hash Baz

Jag har mest velat spela Totalt Jävla Mörker hela tiden. Bra hård skit. Och sen var jag tvungen att spela Murcof eftersom jag gav ett ex av Martes till OA. Det är fortfarande den bästa skivan, även om Remembranza också är fantastisk.

Min Final Fantasy-recension blev mer uppskattad än jag trodde. Det mesta det säger är väl att vi borde ta ut svängarna oftare när vi recenserar på dagensskiva.com.

The Raconteurs är en besvikelse förresten. Jag orkar knappt bry mig. Borde väl såga skiten just därför, precis som dagens kommentator önskar.

k-märkt topplista

 1. Red Hot Chili Peppers
 2. Gnarls barkley
 3. The Knife
 4. José González
 5. Spank Rock
 6. Jack Splash
 7. Radiohead
 8. Prince
 9. Kanye West
 10. Cornelis Vreeswijk

Red Hot Chili Peppers vill jag inte ens lyssna på. De har varit så oerhört tråkiga på de sista skivorna. Bluäh.

Gnarls Barkley har äntligen släppts i Sverige (väl?), inte för att det spelade någon roll för lyssnarna. På dagensskiva.com-listan var alla låtar från skivan högt placerade redan någon vecka efter den släppts i England. Det var idiotiskt av skivbolaget att tro att de kunde hantera en het artist på det sättet i dagens musikvärld.

Patrik Hamberg utnämnde Right Now med Jack Splash och Cee-Lo till dagens låt för någon vecka sedan och där fick den fäste nog för att komma upp på grupplistan. Den där skivan kan nog bli rätt bra med tanke på att även Gangsta Boogie sparkar stjärt. Fast i sann id3-anda så borde artisten vara The Heart Attack och inte Jack Splash. One Soulful Negro har redan utnämnt den till sommarens anthem (den eller Pharells Number One).

(Vi har förresten en ny medlem, habbe, som dock inte spelar någon musik ännu.)

Personlig och k-märkt topplista v16

Postat: 2006-04-27 kl. 00.07

Personlig topplista

 1. Gnarls barkley
 2. AFX
 3. Hypo & EDH
 4. Dieter Schöön
 5. Colleen
 6. The Matinée Orchestra
 7. Under Byen
 8. Broken Spindles
 9. John Frusciante
 10. Ray LaMontagne

Gnarls Barkley lär dominera listan några veckor framåt. Att skivan inte släpps i Sverige förrän 24/5 men redan nu i England förtjänar ett eget inlägg, så jag tjafsar inget mer om det här.

AFX är Aphex Twin eller rättare sagt Richard D. James och jag har lyssnat på nya Chosen Lords. Det är en samling av de Richard gillar bäst av de elva 12" som han gav ut under artistnamnet Analord under 2005. Tyvärr är det inte så bra.

Undrar hur det står till med Dieter Schöön:s skiva egentligen? Jag har inte hört något sen jag fick förhandsexet för något år sedan.

Colleen klättrar på min totala lista, märker jag. Jag gillar fortfarande inte skivorna så värst. Men jag gillar att lyssna på dem då och då. Då och då blir ofta efter ett tag tydligen.

Pinsamt att jag inte hade ändrat i ID3-taggarna när jag lyssnade på The Matinée Orchestra för att få en låt till podradion när jag inte hade med mig skivan. Hej, jag heter Kal Ström och jag piratkopierar. Hej Kal.

Ännu mer pinsamt är det dock att John Frusciante kom upp på listan. Usch. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag skäms. Förlåt.

Ray LaMontagne akustiska version av Crazy är inte särskilt bra, men när den börjar spridas kommer den väl slentrianhyllas som alla såna där låtars akustiska versioner hyllas.

k-märkt topplista

 1. Gnarls Barkley
 2. Håkan Hellström
 3. Yeah Yeah Yeahs
 4. Depeche Mode
 5. Clap Your Hands Say Yeah
 6. Ramjac
 7. Spank Rock
 8. SLS
 9. Damn!
 10. The Tiny

Gnarls Barkley är etta även på gruppens lista, men varför har bara sex medlemmar lyssnat? Det borde vara alla tjugo.

Personlig topplista v15

Postat: 2006-04-19 kl. 00.34

 1. Final Fantasy
 2. Hypo & EDH
 3. Helios
 4. Gnarls Barkley
 5. Tony Allen
 6. Colleen
 7. Parliament
 8. Richard Reagh
 9. Burnt Friedman & Jaki Liebezeit
 10. Dogbreath

Statistiken kommer från Last.fm

Jag tror jag kan publicera recensionen av Final Fantasy med bara min och PH:s e-postkonversation. Den kändes ännu bättre igår än vad den gjort tidigare. Kommer först i maj, men då ...

Helios är Keith Kanniffs andra alias. Eller första rättare sagt, även om jag mest lyssnat på Goldmund.

Parliament var jag tvungen att lyssna på eftersom George Clinton blev klar för Roskilde. Och de sista tre är med på det jag försökte göra till en kvartalsrapport i förra veckan.

Personlig och k-märkt topplista v13

Postat: 2006-04-10 kl. 15.52

Personlig topplista

 1. Miles Davis
 2. Danger Doom
 3. Daft Punk
 4. The Streets
 5. Final Fantasy
 6. The White Stripes
 7. The Knife
 8. System of a Down
 9. Gnarls barkley
 10. Nine Inch Nails

Jag lyssnade på Miles Ahead och Miles Smiles i veckan. Jag behöver en Miles Davis-biografi tror jag. Han har så stor produktion att man behöver sätta dem i relation till varandra. Kanske kan en biografi hjälpa till. Någon som har någon att rekommendera? Det finns flera vet jag.

Det var nog sug efter Gnarls Barkley som tog Danger Doom till andraplatsen av veckans lista.

Daft Punk är på väg ut med en samlingsskiva, The Streets var sådär efter en genomlyssning (standout tracks är väl When You Wasn't Famous och kanske Never Went to Church.

Final Fantasy:s He Poos Clouds växer på mig, även om den innehåller ett par stinkers. Den är egentligen i toppen av listan, men skivspelningar räknas ju inte. Jag vill ha en iPod Hi-Fi + en extra Airport Express.

k-märkt topplista

 1. Gnarls barkley
 2. The Knife
 3. Nine Inch Nails
 4. Stevie Wonder
 5. The Clash
 6. Håkan Hellström
 7. Spank Rock

Även i gruppens lista hittar vi sug efter Gnarls Barkley, men det kanske bara är PH som har hört hela ännu så länge. Spank Rock kommer nog stiga en aning till nästa veckas lista.

Personlig och k-märkt topplista v13

Postat: 2006-04-03 kl. 17.39

Personlig topplista

 1. Sergio Mendes
 2. Björns vänner
 3. Hypo & EDH
 4. Tony Allen
 5. Bud Powell
 6. Final Fantasy
 7. Helios
 8. Shugo Tokumaru
 9. Mystery Jets
 10. James Hunter, Existensminimum, Joe Henderson & Eric Dolphy

Sergio Mendes toppar även denna veckas lista, tätt följd av Björns vänner-skivan jag skrev om förra veckan.

Tony Allen har släppt en afrofunk-skiva, Lagos No Shaking, som PH borde skriva om. Kanske inte lika bra som Home Cooking, men nästan.

Sen fick jag ett infall och gick och köpte Blue Note-skivor, på omslag (förutom Eric Dolphy:s Out to Lunch som jag skulle köpa). Det är kul att göra. Och alltid en upplevelse. Det blev Joe Henderson:s In 'n Out, Bud Powell:s The Amazing Bud Powell (ja, inte riktigt för omslaget i det fallet) och Cannonball Adderley:s Somethin' Else

Nya Final Fantasy-skivan närmar sig nästan Xiu Xiu förresten. Det är lite märkligt. Jag tror jag gillar det, men ska nog ändå skicka den till Maria.

k-märkt topplista

(Jag måste börja posta den här separat, den är alltid några dagar sen.)

 1. The Beatles
 2. D'Angelo
 3. The Clash
 4. The Knife
 5. Gnarls barkley
 6. Corinne Bailey Rae
 7. The White Stripes
 8. Stevie Wonder
 9. The Rolling Stones
 10. Bright Eyes

Egentligen är de sista platserna delade mellan några artister till, men de åkte ut, bland annat för sammankoppling med scientologi. (Y'all know who I'm talking about.)

Personlig och k-märkt topplista v12

Postat: 2006-03-28 kl. 17.03

Personlig topplista

 1. Sergio Mendes
 2. Big Boi Presents
 3. Be Your Own Pet
 4. Jan Johansson
 5. Björns vänner
 6. Anna Einarsson
 7. The Raconteurs
 8. Ramjac
 9. Massive Attack
 10. Radiohead

Sergio Mendes är överlägsen etta den här veckan. FN:s skiva. Riktigt bra. Jag funderar på om jag gillar den mer för att hon gör det, men det kan ju kvitta. Huvudsaken är ju att jag gillar den. Q-Tip, Chali2na och John Legend gör hörvärda insatser. Till och med den där läskiga Will.I.Am (från Black Eyed Peas) gör något bra, han brukar jag annars få utslag av när han är med någonstans. Allra bäst just nu är Please Baby Don't.

Big Boi Presents är egentligen bara dålig metadata, men jag vet inte vad artisten borde vara för Got Purp? Vol. 2, samlingsskivan från Outkast-Big Boi:s skivbolag Purple Ribbon Records (det som tidigare var Aquemini Records). Kanske borde artisten vara Purple Ribbon Allstars istället? Big Boi Presents är ju fel hur som helst. Det är bland annat ett återförenat Goodie Mob (med Cee-Lo alltså)

Sen tog jag med mina två senaste presentskivor till jobbet. Jag fick den remastrade Jazz på svenska av FN i julklapp och Anna Einarsson:s Anagram i födelsedagspresent av far.

Björns vänner släppte en live-skiva för en tid sedan, men bara digitalt. Intressant sätt att arbeta för små independentbolag, jag är nyfiken på hur enkelt det är egentligen ... de har ju en upparbetad kanal till Klicktrack redan och är det väl inspelat så ...

The Raconteurs är Jack White och Brendan Benson:s nya band och första singeln Steady, as She Goes var mest lyssnade låt under veckan tillsammans med ovan nämnda Please Baby Don't.

Patrik Hamberg hävdar att Ramjac släppt en av 2006 års bästa skivor och utan att ha lyssnat särskilt noga så har jag inte avfärdat honom ännu i alla fall.

(Apropå topplistor. Om jag skulle ha en antilista skulle den låt som sägs utgöra hans bidrag till Mission Impossible III vara etta. Så sjukt kass.)

k-märkt topplista

 1. Prince
 2. Spank Rock
 3. Death Cab for Cutie
 4. The Knife
 5. The Hellacopters
 6. David Bowie
 7. Q-Tip
 8. Massive Attack
 9. Stevie Wonder
 10. The Beatles

Beck var egentligen placerad på en delad tiondeplats, men han åkte ut för att han är scientolog. Diskriminering is the way. Eller kanske disskriminering, som Miljöpartiet skulle sagt.

Spank Rock hade gruppens mest lyssnade låt under veckan med Sweet Talk. Egentligen var det lika många som lyssnade på några Death Cab for Cutie-låtar. Men det struntar jag i. Dom är trista.

Personlig- och k-märkt topplista v11

Postat: 2006-03-20 kl. 13.28

Personlig topplista

 1. The Tiny
 2. Sound Directions
 3. Jurassic 5
 4. McLusky
 5. D'Angelo
 6. Hets
 7. Björns vänner
 8. Lina Nyberg
 9. Peter Johannesson Sixtus
 10. Boy Omega

En vecka starkt präglad av att jag haft två recensioner (Sound Directions på måndagen och The Tiny på fredagen).

Jag lyssnade även på blandskivan jag fick senast av Fifi och blev därefter tvungen att lyssna igenom mina Jurassic 5-skivor eftersom Chali 2na är så fantastisk på Sergio Mendes skiva.

McLusky har släppt en retrospektiv samling som även kommer i någon totalvariant på tre skivor. Den här räcker gott och man får med Lightsaber Cocksucking Blues. Det är i stort sett allt man behöver.

Hets är Markus Krunegård (Laakso), Den Nye (Doktor Kosmos), Christoffer Roth (Monster) och Per Nordmark (Fireside). De skryter om att de bildade bandet och hade spelat in skivan på någon dag eller så. Jag skulle hellre skryta om att de hade bra låtar, men det har de inte. Undantaget är väl Förlåt.

Sen har jag lyssnat en del på nya live-skivan från Björns vänner. Känns nästan schysstare än Får ett eget liv, den kändes nästan lite krämig - hur det nu kunde gå till från det där lilla Adrian.

Lina Nyberg:s Saragasso var jag tvungen att lyssna på igen bara för att hon körar på The Tiny-skivan.

Mest lyssnade låtar var The Tiny:s Know Your Demons, Sorry (duetten med Ed Harcourt) och strax under recensionsaktuella artisterna kommer MC Herschlag med Natalie Portman:s A Day in the Life.

k-märkt topplista

(Återkommer med den när den publicerats på last.fm. Ingen ny medlem den här veckan dock. Beige.)

Personlig och k-märkt topplista v10

Postat: 2006-03-13 kl. 18.05

Personlig topplista

 1. The Shaggs
 2. Deltahead
 3. Liars
 4. Entombed
 5. Soviac
 6. Squarepusher
 7. Delta Rhythm Boys
 8. Gorillaz
 9. Prick
 10. Yeah Yeah Yeahs

En rad från Susanna Huldts Field Music-recension resulterade i förstaplatsen på min topplista den här veckan:

Men det måste samtidigt sägas att jag uttrycker detta mot bakgrunden av att favoritlåten dessa dagar är Danielson Familes hyllning till The Shaggs i "Who are parents?". Systertrion i The Shaggs är väl ändå så nära en motsats till delvis brödratrion i Field Music man kan komma, och deras till perfektion balanserade musikaliska bearbetning.

dagensskiva.com Field Music "Field Music" (2006-03-08)

Sånt får en ju faktiskt att lyssna på syskontrion som Frank Zappa sa var bättre än The Beatles.

Entombed kommer till Örebro och Klubb Idiot på fredag. Det firade jag med att lyssna på Morning Star och Inferno en hel eftermiddag. Phosphoros / Lucifer / Stand up! / In praise of the morning star. Fint.

Lite oväntat blev Delta Rhythm Boys Flickorna i Småland min mest lyssnade låt förra veckan när jag av någon anledning fick den på hjärnan. Bästa raderna i låten är de som är omöjliga att förstå (om man inte kan texten ändå). Jag läste på lite:

We recorded in English but we (also) recorded in Swedish, Finnish and Danish. We had recorded so many things in Swedish that we put out an album of that. We went every year and every summer, we did at least two new songs on tour. That was a great thing, like a second home.

Perfect Sound Forever Delta Rhythm Boys (2001-01)

Fränt.

k-märkt topplista

 1. The Knife
 2. Prince
 3. Andreas Mattsson
 4. M.I.A.
 5. Joy Division
 6. The Strokes
 7. Liars
 8. Kent
 9. The Beatles
 10. The Soundtrack of Our Lives

Åtta av gruppens medlemmar har lyssnat på The Knife under veckan som gått. Mest lyssnade låt är titellåten från Silent Shout. Kanske borde någon av gruppens medlemmar gästrecensera skivan på dagensskiva.com? Vi har ju inte kommit till och skrivit om den ännu ...

Gamla ploppögat Andreas Mattsson stormar uppför listan den här veckan – direkt till en tredjeplats. På låtlistan placerar han både I Guess I Should Feel Something och You're Never Lonely When the Band Plays. Den sista finns för nedladdning hos Hybris.

Uppdatering (23.21)

Glömde en sak. Ny medlem igen: Hej Claes!

Personlig och k-märkt topplista v9

Postat: 2006-03-08 kl. 10.36

Personlig topplista

 1. Dogbreath
 2. James Brown
 3. The Knife
 4. Deathfunk
 5. Radiohead
 6. Euros Child
 7. The Tiny
 8. Alog
 9. The Streets
 10. Marilyn Manson

Mest lyssnade låt var The Streets When You Wasn't Famous, jag är nästan lite sur på mig själv för att jag gillar den.

Dogbreath är riktigt bra skitig blues, men toppar mest för att jag hade recensionsdag. James Brown går upp på listan i kraft av Live at the Apollo II, Deathfunk för att iTunes partyblandning påminde mig om Funk Riot Beats (fantastisk skiva), Euros Child är frontmannen från Gorky's Zygotic Mynci soloskiva, Alog släpper skivor på Rune Grammofon och när jag gick på stan fick jag ett sug efter Portrait of an American Family (Marilyn Mansons bästa skiva).

k-märkt-gruppens topplista

 1. The Knife
 2. The Cardigans
 3. Timbuktu
 4. Daft Punk
 5. The Arcade Fire
 6. Moneybrother
 7. Prince
 8. Dolly Parton
 9. Johnny Cash
 10. Kent

Ny medlem, hej Mattias! The Knife har dessutom de nio första platserna på låtlistan.

Personlig och k-märkt topplista v8

Postat: 2006-02-27 kl. 18.16

Personlig topplista

 1. Mos Def
 2. Euros Child
 3. Kazumasa Hashimoto
 4. Milosh
 5. Deerhoof
 6. Miles Davis
 7. Guns N' Roses
 8. Sergio Mendes
 9. Prince
 10. Så mesiga
 11. KILLL
 12. R. Kelly

Jag läste Umi Says någonstans och fick den på hjärnan, därefter lyssnade jag igenom allt jag hade med Mos Def. Black On Both Sides är bäst, men det är trevligt att ha något att byta med. Euros Child är Gorky:s psykotiska apa:s sångare och skivan heter Chops. En söt och galen popskiva. Guns N' Roses är med för att jag hittade några läckta spår från Chinese Democracy, Axl:s farsartat försenade uppföljare till Use Your Illusion 1 & 2. FN har visat mig fram till Sergio Mendes grind och jag gillar. Hon har beställt skivan och jag längtar för att få höra mer. Killl ska tydligen aldrig släppa något på skiva, men väl en dvd. Dessutom blev de precis klara för en Roskilde-spelning.

k-märkt topplista

 1. Mogwai
 2. Prince
 3. The Knife
 4. Jenny Lewis with the Watson Twins
 5. The Arcade Fire
 6. Håkan Hellström
 7. Madonna
 8. Bright Eyes
 9. Guns N' Roses
 10. Cat Power

Personlig och k-märkt topplista v7

Postat: 2006-02-23 kl. 11.31

Personlig topplista

 1. The Tiny
 2. The Knife
 3. Spiritualized
 4. Jenny Willén
 5. Arctic Monkeys
 6. Wibutee
 7. Xiu Xiu
 8. Hellsongs
 9. David & the Citizens
 10. Mark Ronson

k-märkt topplista

 1. The Knife
 2. Death Cab for Cutie
 3. Arctic Monkeys
 4. Plantlife & Cee-Lo
 5. Anna Ternheim
 6. Kent
 7. Johnny Cash
 8. David Bowie

Plantlife & Cee-Lo är väl egentligen LoveStink och låten som spelats, Gangsta Boogie Pt. 1 hittar du på nätet.

Dessutom har gruppen en ny medlem. Hej Ann-Kristin!

k-märkt v6 2006

Postat: 2006-02-14 kl. 23.20

 1. The Tiny My Mother ep

  Den växer på mig. Susanne Vega-raderna (väl?) är rara.

 2. The Postal Service Give Up skiva

  Det krävdes en stulen Apple-reklam för att jag skulle fatta att Give Up är en bra skiva. Jag lyssnade på Such Great Hights för att jämföra reklamfilmen med videon och blev hookad.

 3. Richard Reagh Outlaw låt

  Och varje gång jag tröttnar på Give Up (oftast innan jag hunnit igenom hela skivan) så får jag Richard Reagh på hjärnan. Det är också en bra sak.

 4. Denimzine tidning

  Schysst nytt nummer. I like, det jag hunnit läsa hittills i alla fall. Fans, men hellre det än attityd.

 5. Alf Ingen refräng låt

  dagensskiva.com är populärkultur: Liten popestet i natten / Retar sig på alla i bandet / Kopplar upp och börjar skriva / Under pseudonym på dagensskiva / Och ett litet förvuxet elevråd / Tycker det är OK att stjäla min låt.

Personlig och k-märkt topplista v5

Postat: 2006-02-09 kl. 22.38

Personlig topplista

 1. Queens of the Stone Age
 2. D'Angelo
 3. Robyn
 4. Slipknot
 5. Zeigeist
 6. Converge
 7. Saukrates
 8. C.Aarmé
 9. Tori Amos
 10. The Knife

Last.fm har krånglat i flera dagar och vägrat leverera min fix. Men nu så.

k-märkt topplista

 1. The Knife
 2. The Beatles
 3. Death Cab for Cutie
 4. Håkan Hellström
 5. The Soundtrack of Our Lives
 6. Madonna
 7. 50 Cent
 8. Arctic Monkeys
 9. Sonic Youth
 10. Faith No More

Det var nära att Bad Religion och Kent kom med på listan. Hurr. Knifven:s Like a Pen var mest lyssnade låt. Antagligen för att det är den fett bästa låten på Silent Shout.

Personlig och k-märkt topplista v4

Postat: 2006-02-01 kl. 08.07

Personlig topplista

 1. The Beautiful New Born Children
 2. The Knife
 3. Murcof
 4. Zeigeist
 5. Sandy Mouche
 6. Hanne Hukkelberg
 7. Our Band Could Be Your Life (Beat Happening, Big Black, Black Flag, Butthole Surfers, Dinosaur Jr., Fugazi, Hüsker Dü, Minor Threat, The Minutemen, Mission of Burma, Mudhoney, The Replacements och Sonic Youth)

k-märkt topplista

 1. The Knife
 2. The Beatles
 3. Sonic Youth
 4. Håkan Hellström
 5. Johnny Cash
 6. Moneybrother
 7. The Rolling Stones
 8. Death Cab for Cutie
 9. Kent

Jag sa ju det. Knivfeber!

k-märkt v4 2006

Postat: 2006-01-29 kl. 22.20

 1. The Knife Like a Pen låt

  Ny sajt Roger: knifefeber.se.

 2. Zeigeist Tarheart låt

  Kate Bush, The Knife, nytt.

 3. Burnt Friedman & Jaki Liebezeit Secret Rhythms 2 låt

  Burnt Friedman tolkar om såväl rytm som Nine Horses.

 4. Teriyaki Boyz HeartBreaker låt

  Japanskt Beastie Boys/Fannypack + Daft Punk.

 5. Edward Castronova Virtual Worlds bok

  Fascinerande.

Personlig och k-märkt topplista v3

Postat: 2006-01-23 kl. 14.09

Personlig topplista

 1. Parliament
 2. Hans Appelqvist
 3. Björk
 4. Teriyaki Boyz
 5. The Beatles
 6. Danger Doom
 7. Vader
 8. D'Angelo
 9. The Beautiful New Born Children
 10. Burnt Friedman & Jaki Liebezeit

Burnt Friedman & Jaki Liebezeit skulle vara högre upp om köksspelningar vore med. Och Laakso skulle vara med på listan.

k-märkt topplista

 1. The Beatles
 2. PJ Harvey
 3. Gnarls Barkley
 4. Jens Lekman
 5. Antony and the Johnsons
 6. The Strokes
 7. Moneybrother
 8. Thåström

k-märkt v2 2006

Postat: 2006-01-16 kl. 17.09

 1. Kullrusk All That I Need låt

  Kullhammar, Ruskträsk, Sven Lindvall och Martin Jonsson gör Heikki-låt. Bra grej.

 2. Zadie Smith On Beauty bok

  Visst, jag har 1/4 kvar av boken, men den är mycket bättre än Vita tänder. Jag var så misspepp av den att jag inte ens läste Autografjägaren. Jag är glad för att jag chansade med den här. Booker-prisnomineringen är att tacka.

 3. The Tiny And Everything Else skiva

  Det är lätt att gilla ljuvliga Elle-Kari.

 4. Kjell Alinge legend

  Skönt att någon större mediepersonlighet har fattat. Jag frågade honom lite tongue-in-cheek om han tyckte det var roligt att börja sända Eldorado igen. Han svarade att han ju redan sänt det i ett år. För det är ingen skillnad vilken distributionsform programmet har; FM är inte mer riktigt än internet.

 5. Sandy Mouche In the Sand låt

  Junks nyårspodradioprogram stod en låt ut från resten. Love is all that matters ... But I don't love you.

Personlig och k-märkt topplista v50

Postat: 2005-12-19 kl. 17.15

Personlig topplista

 1. James Brown
 2. D'Angelo
 3. Jaga Jazzist
 4. Sara Jangfeldt
 5. A Taste of Ra
 6. The Tiny
 7. Neurosis
 8. Midi Punks
 9. Nine Horses
 10. Miles Davis

Förra veckans k-märkta listplacering tog James Brown till toppen av min egen lista för förra veckan.

k-märkt topplista

 1. System of a Down
 2. Death Cab for Cutie
 3. Anna Ternheim
 4. The Cardigans
 5. Nirvana
 6. The Beatles
 7. The Velvet Underground
 8. David Bowie
 9. Thåström
 10. Stevie Wonder

Jag tycker listan ser bättre ut nu för tiden. Bara Death Cab for Cutie och Thåström (om det är nya skivan som givit utslag) som svärtar ner helhetsintrycket.

Personlig och k-märkt topplista v49

Postat: 2005-12-12 kl. 08.51

Personlig topplista

 1. Nine Horses
 2. Danny & the Nightmares
 3. System of a Down
 4. Goldmund
 5. Refused
 6. Cat Power
 7. Sci-Fi SKANE
 8. Yesterday's New Quintet
 9. Shining
 10. Yttling Yttling Jazz

Aphex Twin skulle varit med på listan om spelningar utanför iTunes räknades.

Det är ju annars skönt att se att min egen lista påverkar den totala k-märkt listan så mycket ...

k-märkt topplista (17 medlemmar)

 1. The Cardigans
 2. The Clash
 3. Håkan Hellström
 4. Depeche Mode
 5. The Strokes
 6. Broken Social Scene
 7. José González
 8. System of a Down
 9. James Brown
 10. Nine Inch Nails

Ooh! Mr James Brown. Jag ska genast lyssna.

Personlig och k-märkt topplista v48

Postat: 2005-12-11 kl. 21.19

Jag hinner inte riktigt med mig själv. Förra veckans topplista för mig själv och k-märkt-gruppen kommer här. Den här veckans lär dyka upp snart den också.

Personlig topplista v48

 1. Miles Davis
 2. 4-Track Demons
 3. Ice Cube
 4. Fredriksson, Kullhammar & Zetterberg
 5. José González
 6. Kristian Anttila
 7. Mark Ronson
 8. Dangerdoom
 9. A Bossa Eletrica
 10. A Hawk And A Hacksaw

Ett intryck från Patrik Hambergs kampanjande om årets skiva.

k-märkt topplista v48

 1. System of a Down
 2. The Cardigans
 3. Madonna
 4. Bob Dylan
 5. Bruce Springsteen
 6. Fatboy Slim
 7. Fredriksson, Kullhammar & Zetterberg
 8. Ministry
 9. Alison Krauss
 10. Roxy Music

System of a Down går starkt upp på förstaplatsen. Sen kan man ju vara lite besviken över att Bob Dylan är så högt placerad också, men men.

(Dessutom, det kan väl inte vara nya Ministry-skivan som fått dem att gå upp på listan va?)

Bloggroll-förändringar (2005-11)

Postat: 2005-11-23 kl. 22.37

Nya

Borttagna

Personlig och k-märkt topplista v46

Postat: 2005-11-21 kl. 13.54

Personlig topplista

 1. Department Of Eagles
 2. Sci-Fi SKANE
 3. Yttling
 4. M.I.A.
 5. Q-Tip
 6. Gene Harris
 7. The (International) Noise Conspiracy
 8. The White Stripes
 9. !!!
 10. HORSE the Band

Jag tog bort några podradioprogram från min egen lista ...

k-märkt-gruppens topplista

 1. Looptroop
 2. Neil Young
 3. Dawn Miceli and Drew Domkus
 4. Madonna
 5. Bob Dylan
 6. Brian Eno
 7. The Kinks
 8. Kal Ström
 9. Thåström
 10. M.I.A.

Men lät dem vara kvar på gruppens. För hur skulle jag kunna ta bort mig själv? Listplats åtta är k-märkt as fuck.

Sjutton medlemmar nu.

k-märkt v46

Postat: 2005-11-20 kl. 17.02

 1. Bloggforum 3.0 evenemang

  Bra föreläsningar från Ben Hammersley och Loïc Le Meur. Rätt usel panel om upphovsrätt (Några olika åsikter nästa gång i panelen kanske? Fast tur att den var dålig, då kunde jag gå till Loïc:s föredrag.). Jag orkade inte hinna fram till Jyri Engeström, vilket jag ångrade senare. Det lät som det varit intressant. (Är det någon som har en sammanfattning? Hittade! Fredrik Wass levererar.) Trevligt att träffa en massa bra människor. Såväl nya bekantskaper som gamla. Tiden var alldeles för knapp och jag hann inte ens nästan prata med alla jag ville (Jag hann inte ens betala för mitt mineralvatten, förlåt David ...). Hoppas det blir en 3.1 ganska snart.

 2. Bob Hansson estradpoet

  Jag uppskattade verkligen hans framträdande igår på dagensbok.com:s femårsfest. (När Carl-Johan Vallgren visade sig vara djävulens avkomma gick jag hem, helt tömd på krafter.)

 3. Den polske rörmokaren artikelserie

  Mycket bra artikelserie som ger perspektiv på rörlig arbetskraft. Den sista delen gick i lördags, allt inklusive en bakgrund finns kvar på nätet:

  Spöket kör en liten bil med utländska skyltar, Skolbygget blev ett europeiskt ödesdrama, I landet Nenozimigs är det inte så noga, Hur spöket ser ut beror på vem som tittar och Den svenska modellen tål inga frestelser

  Visst är artikeln vinklad, men inte nödvändigtvis på det sätt ordföranden för Byggnads Uppland menar.

 4. XMLRPCServer.pm fix

  Fy fan vad skönt. Äntligen hittade jag en lösning på mitt MT-problem. En icke officiellt släppt patch på ovan nämnda perl-modul. Yay!

Hitlistan och den långa svansen

Postat: 2005-11-18 kl. 20.07

Jag läser Computer Swedens nyhet om att Hitlistan har fått ett virtuellt hem och funderar över dess form:

Svenska hitlistan, med de mest säljande skivartisterna, fyller 30 år på söndag. Med anledning av det återlanseras hitlistan.se, där alla listor sedan 1992 finns lagrade digitalt.

Computer Sweden Hitlistan firar 30 år (2005-11-18)

Om jag tittar på hur dagensskiva.com:s besökare lyssnar på musik så funderar jag på om singel-metaforen verkligen fungerar fortfarande? Är det verkligen den enhet man borde använda? Och vad är en hit?

Kent:s EP, The Hjärta & Smärta EP innehåller fem spår. Tre av dessa återfinns på topp tre på veckans totala lista (hos last.fm). The Arcade Fire låg med två låtar på sjätte plats, ingen av dem var den högst placerade av The Arcades Fire:s låtar förra veckan. Många av albumets resterande placerar sig också högt i den totala listan.

Än mer intressant är The Knife:s snart tre år gamla Heartbeats som tar sig in på listan (på tolfte plats) i kraft av Sony:s reklamfilm som ackompanjeras av José González version av låten. Dessutom ligger José:s version på listans sextonde plats.

Borde inte en singelförsäljning resultera i en försäljningslistepoäng för varje låt av de fem på ep:n istället? Jo det borde det. Jag ser fram emot den dagen när en gammal låt får klivan in på en officiell försäljninglista av ny musik.

Personlig och k-märkt topplista v45

Postat: 2005-11-14 kl. 17.54

Personlig topplista

 1. Danny & the Nightmares
 2. Yesterday's New Quintet
 3. Ringworm
 4. Department Of Eagles
 5. Vashti Bunyan
 6. Yttling
 7. The Dawn and Drew Show
 8. Kristian Anttila
 9. Antony and the Johnsons
 10. Kent

k-märkt-gruppens lista

 1. Madonna
 2. The Beatles
 3. James Brown
 4. Led Zeppelin
 5. Bruce Springsteen
 6. Backyard Babies
 7. The Soundtrack of Our Lives
 8. The Rolling Stones
 9. Goldfrapp
 10. The Cardigans
 11. Kent

Vi märker att polar-priset har haft ett visst genomslag i veckan som gått och att Madonna fortfarande är en kraft att räkna med, trots att hon släpper stinkande singlar som den mest spelade i gruppen under veckan: Hung Up.

Personlig och k-märkt topplista v44

Postat: 2005-11-08 kl. 09.53

Personlig topplista v44

 1. Smoosh
 2. Yesterday's New Quintet
 3. Deerhoof
 4. The White Stripes
 5. Laakso
 6. Erik de Vahl
 7. Danger Mouse & Jemini
 8. Pavement
 9. Charlie Feathers
 10. Tape

k-märkt topplista v44

 1. The Cardigans
 2. Moneybrother
 3. Kent
 4. Bruce Springsteen
 5. Bob Dylan
 6. The White Stripes
 7. Madonna
 8. M.I.A.
 9. The Prodigy
 10. The Smashing Pumpkins
 11. The Rolling Stones
 12. Missy Elliott
 13. Coldplay
 14. Leonard Cohen
 15. The Gift of Gab

Henrik efterlyste statistik förra veckan. Aldrig säger jag. Då kan jag ju inte ljuga när jag måste, men all information kring listorna finns att finna på gruppsidan. Men Cardigans spelades av fem medlemmar i k-märkt-gruppen. Mest spelade låt under veckan var The Cardigans Couldn't Care Less.

Personlig och k-märkt topplista

Postat: 2005-11-01 kl. 16.10

Kal v43

 1. Blood Music
 2. Deerhoof
 3. Randy
 4. Danger Mouse & Jemini
 5. Nine Horses
 6. Sunn o)))
 7. Ninja High School
 8. Sophie Rimheden
 9. Shellac
 10. The Books

Nine Horses skulle vara högre upp om köksspelningar märktes i listan. Det som inte heller märks i listan, trots att de spelades ganska frekvent förra veckan är Department of Eagles, Jaga Jazzist (Ja, innan sista skivan), Miles Davis, Wibutee och Yttling Jazz.

k-märkt-gruppen v43

För första gången kan jag dessutom presentera en lista för k-märkt-gruppen:

 1. The Cardigans
 2. Red Hot Chili Peppers
 3. Pink Floyd
 4. The Prodigy
 5. Nicolette
 6. Queen
 7. Nine Inch Nails
 8. The White Stripes
 9. Danger Mouse & Jemini
 10. Alice Cooper
 11. Coldplay
 12. Poison
 13. Deerhoof
 14. System of a Down
 15. David Bowie
 16. Franz Ferdinand

Kanske borde jag, likt dagensskiva.com-listan, ta en låt från varje artist istället? Eller också är det bättre så här här? Coolt hur som helst. Nu elva medlemmar i k-märkt!

k-märkt v43

Postat: 2005-10-31 kl. 00.13

 1. Paul Auster Orakelnatten bok

  Jag älskar Paul Auster. Tabula rasa, är tanken här tror jag. Jag tror jag kommit fram till det. Jag har fortfarande inte läst Reflections on glass, som Erik länkade till härom veckan. Men jag vet redan nu att den kommer ändra mitt sätt att se, åtminstone på Vad jag älskade. Kanske också på Paul själv?

 2. Yesterdays New Quintet Sound Directions: The Funky Side of Life skiva

  Jazz med hiphopestetik producerat av Madlib.

 3. Ika väljer sex spalt

  Ja, det är väl inte riktigt en spalt. Men de där sex populärkulturprodukterna som Ika Johannesson väljer varje vecka i DN är alltid lika trevlig läsning. Heja Ika.

 4. Erik de Vahl Friendly Fire skiva

  Jag tröttnade på första så småningom, men det är vackert så här i början. (Förutom She's calling me, horrible)

 5. Torbjörn Zetterberg Hela sanningen låt

  Det är en svit, så lyssna i en sittning - säger han. Men jag lyssnar hellre på hela sanningen.

 6. Department of Eagles Noam Chomsky Spring Break 2002 låt

  OK. Ganska mycket för titeln dårå. Men ändå.

Personlig topplista v42

Postat: 2005-10-24 kl. 17.09

 1. Blood Music
 2. Nine Horses
 3. The Cardigans
 4. Rev Run
 5. bob hund
 6. Deerhoof
 7. Aphex Twin
 8. Why?
 9. The Mopeds
 10. Looptroop

Jag var utan iScrobbler/last.fm i några veckor eftersom jag installerat om allt (och äntligen döpt min dator - den heter numer Cornelius, efter både apan och artisten).

Källa: last.fm
(Åtta medlemmar i k-märkt, 7 kvar tills det blir en veckolista.)

Med köksradiospelningar skulle antagligen Nine Horses gått om.

k-märkt v42

Postat: 2005-10-24 kl. 10.31

 1. Nine Horses Wonderful World låt

  Jag ser en futuristisk rökig jazzklubb i en phuturefilmatisering av Den sjungande detektiven framför mig när jag hör David Sylvian och Stina Nordenstam sjunga över viskande trummor. (Dessutom är David intervjuad i DN idag.)

 2. Blood Music It's a Party del av låt

  Delen när killen kommer fram till Karl-Jonas och ber om en åsikt om ett band och Karl-Jonas börjar yla. I don't want to talk about music now. (Dagens skiva på dagensskiva.com)

 3. Apple Hardware Test mjukvara

  Jag hade ingen aning om att det fanns något sådant på installationsskivan. Det ledde i alla fall fram till att jag kunde hitta felet som jag slösade bort nästan tre dagar på i förra veckan: Korrupt ram-minne. Det här är officiellt: Jag hatar dig, jävla Samsung-minne.

k-märkt v40

Postat: 2005-10-13 kl. 20.48

Glömde posta förra veckans lista i oredan efter en hårddisk-krasch. Mjuk sådan, men ändå ett helvete. Två arbetsdagar och jag är fortfarande inte hemma. Damn.

 1. Jamie Lidell A Little Bit More låt

  Lite till, bara lite till. Bara en gång till på stereon. Högt som fan. A little bit more, a little bit more.

 2. Blood Music Wintercold låt

  Karl-Jonas Winqvist från First Floor Power

 3. Deerhoof The Runners Four låt

  Lite mer avskalat än sist. The Shaggs!

 4. DN på stan bilaga

  Schyst redesign, men sen när började man ta halvdana webbidéer till print istället för tvärtom?

Personlig topplista v38

Postat: 2005-09-28 kl. 00.23

 1. Ninja High School
 2. Murcof
 3. Clue to Kalo
 4. Nacka Forum
 5. The Blood Brothers
 6. Barnes & Barnes
 7. Sigur Rós
 8. Tricky
 9. The Strokes
 10. Björns vänner
 11. The Baboon Show
 12. Kill
 13. Opeth

Källa: last.fm
(6 medlemmar i k-märkt, 9 kvar tills det blir en lista)

(Varför i helvete finns det inte stöd för listhantering i Safari? Det sägs att Gecko fixar det i och med version 1.8, men inte Webkit. Bastards. Barnes & Barnes borde ha samma nummer som The Blood Brothers. De sista fem likaså.)

k-märkt v38

Postat: 2005-09-26 kl. 22.06

 1. Ninja High School It's All Right to Fight låt

  Jag ber om ursäkt. Jag trodde den här låten inte var etta förra veckan. Men jag hade fel. Den borde varit etta två veckor i rad. Den borde vara etta hela tiden. Det enda jag vill säga är att you're going home in a fucking ambulance. You're going home in a fucking ambulance. It's all right to fight. It's all right to fight. Det enda de missat är att the first rule about fight club is that you don't talk about fight club.

 2. Nya ord fenomen

  Jag har tänkt mycket på nya ord den här veckan. Hur de bildas, när de bildas. Ännu mer så efter att jag och FN pratade om det på promenad i söndags. Inte för att stjäla från den diskussionen, men när blir en felaktighet ett ord?

 3. Lil' Kim Shut Up Bitch låt

  I have unfortunately been assigned to a federal detention center instead of a prison camp as discussed, in the City of Philadelphia. I am not certain that this constitutes fair & equal treatment.

  However, today begins a new saga in my life which I expect to strengthen me and allow me time for reflection. I am blessed to have so many great things in my life - family, friends, and God. All will be in my thoughts daily. I plan to write music while in prison, read and pray regularly and will come out a stronger, more confident woman.

  I will write many of my fans, and expect the "Lil Kim" brand to be even bigger when I come out - I am just getting started in my career. My fourth solo album, "The Naked Truth," comes out next week on September 27th, and I have much more planned. Thanks to all for their thoughts and prayers...and I will see you soon.

  Warner Lil' Kim issues statement (2005-09-20)
 4. Sibiria Christian Olsson låt

  Du bara försvann. (Ja, den är gammal. Men fullängdaren kommer ju snart.)

k-märkt v37

Postat: 2005-09-18 kl. 21.06

 1. Murcof Remembranza skiva

  Electronica att spela för de som inte tror.

 2. Reader² boktjänst

  En av många tjänster som låter mig tagga innehåll och vill. Nu finns det en svensk avdelning också, men jag ligger fortfarande i den amerikanska. Det är obra.

 3. Sigur Rós Hoppipolla låt

  Bra låt. Dessutom får jag chansen att länka till Marcus Joons utmärkta text om naturfenomen nu. (Jag gillar hans hån mot naturromantiken och roas av hans försmådda ton av en ex-pojkvän vars före detta gillas av andra. Fan.)

 4. Clue to Kalo One Way, It's Every Way skiva

  Pop för popfolk i elektronisk skrud. Hör ni det. Pawp!

 5. Ninja High School It's All Right To Fight låt

  Från nya skivor-brevet från idag på dagensskiva.com: You're going home in a fucking ambulance, skriker de i It's All Right To Fight sen bryter låten ut i ett jazzbreak medelst klarinett saxofon.

k-märkt v34

Postat: 2005-08-28 kl. 21.55

 1. Kanye West Roses låt

  Fy satan vad bra. Det finns alltför många som dissar Kanye och säger att han gör allt rätt tills han greppar micken. I helvete heller. Jag tar honom över Jay-Z varje dag i veckan. Och ingen berättar historier som Kanye. Jag sätter fortfarande på Last Call från College Dropout då och då. Första gången jag hörde den tyckte jag den var sjukt dålig och onödig. Men jag fastnade och drogs med i historien. Kanye har närvaro. Det är skiten.

 2. Cykla i nedförsbacke syssla

  Vi ägnade en del av lördagen till att cykla Hemfjärden runt. Det var riktigt trevligt med MJ och DH. Det kändes nästan busigt när vi stack iväg. Som när man var liten och skulle cykla någonstans. Frihet. Gränslöshet. Vinden virvlade runt kinderna och under näsan. En fantastisk känsla. Bäst när man rullar i nedförsbacke. Kungligt.

 3. Åbäket cykelfärja

  Åbäket gjorde färden över till Äsön möjlig.

k-märkt v29

Postat: 2005-07-25 kl. 23.03

 1. Semester sysselsättning

  En vecka in på semestern och jag är ... trivsam. Semester rules slött, OK?

 2. Sthlm Jazz festival

  Sthlm Jazz är en så jävla schysst festival. Vackert, lugnt, bra. Att sitta där vid bord och äta mat och dricka vin och öl samtidigt som det är asbra konserter är en av de bästa festivalupplevelserna man kan ha.

 3. Timbuktu & Damn! konsert

  Det är roligt att se FN så begeistrad. Och Damn! är fördjävla bra. Play that funky music white boys.

 4. Sonic Breakatronic Mechatronic Arkestra konsert

  Mattis Cederberg, Jonas Kullhammar, Per "Ruskträsk" Johansson, Mathias Landæus, Tobbe Zetterberg, Anders Hedlund & Ola Bothzé.

 5. Onsdag dag

  Skön dag i Stockholm. Jag och FN shoppade hela dagen för att hinna med Lee Ritenour och dessutom några cocktails med Henrik Torstensson och DJStorstad.

 6. Torsdag festivalkväll

  Torsdagen var bästa dagen på Sthlm Jazz. Trots att Beadie Bell var en stor besvikelse. Hon kunde inte ta scenen och de enda gångerna det var bra var när Beate S. Lech höll tyst. Himlen öppnade sig lagom till Angelique Kidjo men det gjorde faktiskt ingenting, särskilt inte som hon klev ut i publiken när det regnade som värst. Jag letade efter henne på scenen och precis då gick hon förbi skyddad av två scenvakter. Utan att missa en ton. Beautiful.

 7. Grand Theft Auto: San Andreas spel

  Jag hade en moment idag när Danzig började spela Mother på bilstereon. Fan vad fint. Jag drog upp ljudet medan jag sladdade genom skogen. Tyvärr blev jag avbruten av något simpelt uppdrag. Bittert. Och det är nästan så jag plockar upp en gammal Stone Temple Pilots-skiva från gömmorna när jag hör Plush. Och då har jag inte ens nämnt funk-kanalen eller hiphop-kanalen.


Technoratietiketter: , , ,

k-märkt v28

Postat: 2005-07-17 kl. 21.21

 1. Kelis Spoil'd Rotten Wait (The Whisper Song Girl Version) Wait 'til You Taste My ... låt

  Viskcrunk. Där Ying Yang Twins version låter lite serietidningsaktigt låter Kelis Spoil'd Rotten bara ärliga och jävligt snuskiga. Bra skit. Mindre bra att ha på hjärnan dock. Wait til you taste my clit är inte bara avspänt att gå och sjunga på.

 2. Ying Yang Twins Wait (The Whisper Song) låt

  Viskcrunk i originalversion. Det är over the top, men jag gillar det.

 3. CK konsert

  Det oväntade är det bästa på festivaler. Fånlycklig hiphop om rosa moln. Att han sen lyckas få en kör på Elfel efter ett tio minuter långt strömavbrott mitt i konserten.

 4. Ying Yang Twins (med Busta Rhymes, Missy Elliott, Lil Scrappy & Free) Wait (The Whisper Song) låt

  Busta, Missy, Scrappy och Frees version är mycket mindre explicit, men också riktigt bra.

 5. Robyn konsert

  Första halvan var riktigt bra. Tyvärr lyckades jag missa extranumret sen. Be Mine med bara Robyn och ett piano på scen. Hade nog varit bra.

 6. Mugison I Want You låt

  Mugison är en korsning av JSBX, Beck.

 7. Path of No Return konsert

  Hardcore med growlsång. Bra grejer. En rätt trist mosh-pit där unga män stod och vevade, New York stylee som Mikael uttryckte det.

Technoratietiketter: , , ,

k-märkt v27

Postat: 2005-07-11 kl. 21.30

 1. Wikipedia uppslagsverk

  På grund av ännu en diskussion om Tom Cruise och Katie Holmes, samt Eriks länk till en artikel om att scientologerna dragit sig ur rättegången mot Karin Spaink satte jag mig för att läsa på lite om scientologi. Och var gör man det bäst om inte genom Wikipedia? (Det skönaste med det är att det redan uppdaterat med ett tillägg om att de, precis som vid 9/11, fanns på plats vid sjukhusen för att offren inte skulle prata med psykologer istället.)

 2. Solen stjärna

  Jag ♥ dig.

 3. Grand Theft Auto: San Andreas spel

  Det tog ett tag innan jag köpte det, men det är verkligen roligt. Dessutom är det coolt med George Clinton på bilstereon. BMX:en är kung bland fordonen. (Apropå scientologin så finns det tydligen med en skön kult som parodierar just dem i spelet.)

 4. Flyga drake #2621

  Kanske tröttnade lite på slutet, men inblandningen av persiskan i språket är så utsökt.

 5. MT-Blacklist plug-in

  I veckan gick MT-Blacklist över 20 000 stoppade kommentar- och trackbackspam (sedan uppgraderingen till MT-Blacklist 2.0. Fint av det. Antagligen blir det väl aldrig 30 000 eftersom Movable Type 3.2 ska ha eget stöd för att hantera spam när det väl släpps.

k-märkt v26

Postat: 2005-07-05 kl. 15.03

 1. 21 Hertz Waves of Time låt

  Triphop? Kollar datumet igen. Triphop? Bra.

 2. Marv karaktär

  Bästa killen.

 3. Susanna and the Magical Orchestra Friend låt

  Jag börjar upptäcka den här skivan så smått nu. Först var jag bara irriterad på Jolene-covern. Nu börjar jag hitta resten istället. Men klockren är den inte.

 4. Robbie Williams Elvis

  Alltså. Vår tids Elvis. Vem annars? Publikknarkare.

k-märkt v25

Postat: 2005-06-26 kl. 20.30

 1. Electric Eel Shock Bastard! låt

  Naturligtvis ska 50 % av texten till en låt som heter Bastard gå ut på att uppropa ordet Bastard! Det är ju så självklart att man inte förstår varför inte alla gör det.

 2. Pest All Out Fall Out skiva

  Jag ska lyssnar mer, men vid en första genomlyssning låter det riktigt bra.

 3. Midsommar nationaldag

  Skönt och varmt och glatt. Som det ska vara. Roligt att träffa kompisar från furr.

 4. Rent skrivbord fem minuter

  Jag städade mitt skrivbord och sorterade in alla skivor idag. Usch. Men det var fint att se skrivbordsytan i fem minuter. Tills jag la tillbaka en del saker. I need nytt. Och hyllor.

k-märkt v24

Postat: 2005-06-22 kl. 16.31

 1. Shining spelning

  Bästa konserten på Hultsfredsfestivalen.

 2. Nine Inch Nails spelning

  Bästa sista 40 minuterna på Hultsfredsfestivalen.

 3. Landsbro sovplats

  Bästa sovplatsen sju mil från Hultsfredsfestivalen.

k-märkt v22

Postat: 2005-06-08 kl. 14.55

 1. Robyn Who's That Girl? låt

  Knivrobyn: Bra.

 2. El Perro Del Mar Candy låt

  Jag hade lite svårt att titta på henne när hon spelar live. Det är något med strumpor och vinglighet som är svår att bara titta på.

 3. Nationaldag ledighet

  För att fira gjorde jag ingenting annat än att endast umgås med familjen. Det var toppen. Fram för fler lediga dagar.

k-märkt v20

Postat: 2005-05-24 kl. 17.50

 1. Colleen Your Heart On Your Sleeve låt

  Om ändå The Golden Morning Breaks vore så här bra.

 2. Hanne Hukkelberg Little Things skiva

  Absolut cp-prio, skrev Anders Bersten. Det var ganska roligt. Nysläpp på Leaf (skit i Flash-versionen, den är awful förutom playroom där man får använda Leaf-artisters ljud för att sätta ihop en slinga - men det är bara sådär kul), ursprungligen släppt 2004 på norska Propeller.

 3. Sci-Fi SKANE Jag har aldrig bott vid en landsväg låt

  Jonas Jonasson och Thomas Öberg. Det kan ju inte bli riktigt fel. CDON Downloads hade singeln exklusivt första veckan. Men det kan ju knappast bli DRM-fritt på så många ställen fler? (Förutom Inprodicon-butikerna dårå.) Om nu låten bara vore lite bättre så vore jag själaglad.

 4. Walter Gigena bulldozer

  Kvitteringen satt fint.

k-märkt v19

Postat: 2005-05-16 kl. 16.16

 1. Skogspromenad fenomen

  Oväntat är skogspromenader the shit. Who would have known?.

 2. Ståhls Blå Tyst låt

  Så lite, men ändå så mycket.

 3. Dr Syntax'N'CB Turbo v Rivethead Army of Me låt

  Ärligt talat, det här kan man väl inte gilla? (Jo tydligen. Damn.)

Topplistor, jämförelse

Postat: 2005-05-11 kl. 22.49

Jag hade tänkt gör en jämförelse mellan listorna och hur snabbt de rör sig, apropå att EMI skickade ut ett två pressmeddelanden om hur bra Coldplay säljer på iTunes Music Store. Framförallt tänkte jag titta på hur snabbt de kommer upp på listorna från när de släpps. Och hur singelsläppen fungerar för nedladdningslistan (promotiontanken igen). Men det hinner jag inte nu. Kör ut listorna istället.
Hot 100 Issue date May 14, 2005
# Förra Artist Låt
1 1 Gwen Stefani Hollaback Girl
2 2 The Game med 50 Cent Hate It Or Love It
3 5 Ciara med Ludacris Oh
4 4 Akon Lonely
5 14 50 Cent Just a Lil Bit
6 3 50 Cent med Olivia Candy Shop
7 12 Mariah Carey We Belong Together
8 6 Kelly Clarkson Since U Been Gone
9 7 Rob Thomas Lonely No More
10 16 Valentino Slow Down
Hot Digital Tracks Issue date May 14, 2005
# Förra Artist Låt
1 1 Gwen Stefani Hollaback Girl
2 2 Coldplay Speed of Sound
3 - Dave Matthews Band American Baby
4 3 Rob Thomas Lonely No More (Album Version)
5 6 The Black Eyed Peas Don't Phunk With My Heart
6 4 Will Smith Switch
7 7 The Killers Mr. Brightside
8 5 Green Day Holiday (Album Version) (Faded)
9 3 Akon Lonely (Explicit Version)
10 - Mariah Carey We Belong Together
Top ringtones Issue date May 14, 2005
# Förra Artist Låt
1 1 50 Cent med Olivia Candy Shop
2 2 Ciara med Ludacris Oh
3 - Ying Yang Twins Wait (The Whisper Song)
4 3 50 Cent Disco Inferno
5 5 Lil Jon & The East Side Boys med Ludacris och Usher Lovers and Friends
6 4 Ludacris Number One Spot
7 6 Koji Hondo Super Mario Brothers Theme
8 - The Game med 50 Cent Hate It or Love It
9 9 John Carpenter Halloween
10 7 T.I. U Don't Know Me

k-märkt v18

Postat: 2005-05-10 kl. 00.58

 1. Bloggforum 2.0 evenemang

  Jag ska vara med i panelen för "Avancerad blogging" på Bloggforum 2.0. Men som sagt, I'm only in it for the xfn-tags.

 2. Prototyper new breed

  Mattias Dammgård har börjat med prototyper för hur nästa version av dagensskiva.com ska fungera. Det blir fränt.

k-märkt v17

Postat: 2005-05-01 kl. 21.37

 1. Turbonegro City of Satan låt

  Det är en så magnifikt skamlös stöld. Det bästa är att den kommer fullbordas av publiken som kommer göra Heaven's on Fire-utandningarna själva. Fantastiskt. Heja Turbonegro. Jag utnämner den härmed till sommarens full-och-dum-låt.

 2. The Tough Alliance The New School skiva

  Det är en förolämpning mot publiken.

 3. N.W.A. Straight Out of Compton (Explicit Content Only Version) skiva

  This is the entire N.W.A. Straight Outta Compton album edited down into just the "explicit" content. For sure.

 4. Nine Inch Nails All The Love In The World låt

  Jag kände mig bara besviken i början. Men kanske räcker det att han bara gör en skiva. Det kanske inte behöver vara mer. Aldrig mer en revolution, men heller inte rent skräp. Jag vet inte om jag kan acceptera det ännu. FN sa INXS och Gary Numan. Där någonstans är första låten på skivan. Popigt.

k-märkt v16

Postat: 2005-04-25 kl. 01.04

 1. The Tough Alliance The New School skiva

  Skrämt och humorlöst, fantastiskt.

 2. Looptroop DM-87 låt

  Fantastiskt intro till nya Looptroop-skivan. Distriktsmästerskapet i pingis blir beatfest.

 3. CDOASS Elevator Shaft låt

  Bästa låten på skiva som borde varit så mycket bättre.

 4. DJ Format 3 Feet Deep video

  Ascool video regisserad av Keith Schofield. (Tack Johan.)

k-märkt v15

Postat: 2005-04-17 kl. 20.00

 1. Hans Appelqvist/Daniel Skoglund konsert

  Otroligt bra. Jag var helt begeistrad. Livebeats medelst penna och disktrasor. Så otroligt coolt. Vi bara gapade.

 2. ÖSK hjältar

  Kubanerna hade banderoller över hela sin läktarsektion. Vi bygger från grunden på all skit som har hänt. Det är vår tur nu vinden har vänt.. Heja Kubanerna. Bästa supporterklubben. (Så klart.) Med popkultur, ironi och ett baseballträ slår man världen med häpnad. Har jag betalt medlemskapet för i år tro? Ärligt talat kunde ÖSK gjort bättre ifrån sig. De slog av på tempot något fruktansvärt i slutet av matchen. De borde köra över alla motståndare, backa och köra fram igen tills det inte finns något kvar av dem för att sätta sig i respekt inför nästa match. Visa att de inte hör hemma där de är. Och Peter Westman måste ju lära sig att sätta igång spelet snabbare. Direkt pinsam är han.

 3. Robyn Be Mine låt

  Vad bra det är. Oväntat golvad är jag.

 4. Fotboll sport

  Bra resultat i övrigt också. Förutom att AIK vann (dåligt) så förlorade ju samtidigt Degerfors (bra). Och IFK Göteborg fick däng av Assyriska (bra).

 5. LCD Soundsystem Disco Infiltrator låt

  Det gömmer sig godbitar på LCD Soundsystems skiva. När jag först lyssnade igenom den hittade jag nästan ingenting. Men om man plockar ut delarna en och en så är det riktigt sweet. Här och där i alla fall.

 6. Häpnafestival publik

  Lyssnande tyst publik i Sthlm. Jag trodde knappt det hände längre.

k-märkt v14

Postat: 2005-04-10 kl. 16.16

 1. Solen stjärna

  Den skapar våren årstid.

 2. Våren årstid

  Skulle jag inte bli allergisk skulle den vara etta, lätt.

 3. The Tough Alliance Koka-Kola Veins låt

  Det är lätt att hata dem, men de är nog det fränaste bandet just nu.

 4. Loai Could You Long For Me låt

  Hon låter som en blandning mellan Nina Persson och Ellekari Larsson.

 5. Häpna-festivalen festival

  Jag får bara inte missa Hans Appelqvist/Daniel Skoglund på lördagen.

k-märkt v13

Postat: 2005-04-03 kl. 23.50

 1. Jaga All I Know is Tonight låt

  Fick nya skivan från Jaga (Jazzist) i veckan. Fusion Galore. Norrmännen rör sig snabbt över jazzhistorien. Frågan är väl hur det når framåt istället för vid sidan av? Start- och stopptekniken för trummorna är dock alldeles underbar.

 2. Shining Goretex Weather Report låt

  Men hittills är Shinings nya skiva så jävla mycket bättre. Allra bäst är hyllningen till Weather Report.

 3. Jak 3 spel

  Ganska roligt, även om det kunde vara bättre. Skönt att man kunde köpa tilläggsfunktioner (i spelet) så jag kunde få se slutfilmerna som jag lyckades trycka bort när jag klarade sista bossen. Men jag saknar ett riktigt bra och innovativt plattformsspel, fast jag kanske bara inte ordentligt. Jag saknar en bra speltidning. Missil var the shit. Gamereactor duger inte riktigt, även om jag hellre läser den än någon annan speltidning. När jag väl får tag i den vill säga. Hata deras distributionssätt. Förut gick den åtminstone att få tag i på Teliabutiken i stan, nu ingenstans.

 4. The Life Aquatic with Steve Zissou soundtrack

  Fantastiska Bowie-tolkningar. Och diegetiskt ljud.

k-märkt v12

Postat: 2005-03-27 kl. 18.10

 1. Påsk ledighet

  Jag skiter i Jesus, kycklingar, ägg, kaniner, whatever. Jag får vara ledig. Det är grejer det.

 2. Smoosh Rad låt

  Otroligt att så unga flickor kan låta så. Sången låter ung, men inte dum och aldrig konstlat. Musiken låter mogen. Men det är svårt att bara lyssna med öppet sinne. Hur bra är det och hur fascinerande är det?

 3. Incredibles film

  Skillnaden mellan en homage (till speeder bike-scenen i Jedins återkomst) och att sno är som tydligast i djungelscenen när Dash springer från skurkarna. Go Pixar.

 4. Haruki Murakami The Wind-up Bird Chronicle bok

  Det är en njutning att läsa. Har bara börjat, men jag älskade den från första korta kapitlet.

k-märkt v11

Postat: 2005-03-20 kl. 21.24

 1. Beck Black Tambourine låt

  I'm a sucker for the pukor.

 2. dagensskiva.com v10 podcastsändning

  Bra press för vår första podcastsändning. TT-telegram till och med.

 3. Wibutee We are in Space, So are You låt

  Jag fick tips om Wibutee av en läsare. Han hade rätt. Jag gillar Wibutee. Inte lika bra som Jaga Jazzist, men ...

 4. NO JAZZ uppsatsämne

  Har fått mig att köpa flera skivor som jag väntat med. Bra.

 5. SAS flygbolag

  Två gånger av två möjliga misslyckades flynordic.com ta mig från plats a till plats b. Lösningen stavades SAS båda gångerna. Profis.

 6. MT-Blacklist plug-in

  Den här veckan gick MT-Blacklist över 10 000 stoppade blogspams.

 7. Daft Punk Human After All livsåskådning

  Livsåskådning som utgår från det rent mänskliga och de mänskliga intressena. Man ger exempelvis ingen religion företräde för att tolka människans situation utan utgår från människan själv. Humanism är alltså en ateistisk livsåskådning.

k-märkt v10

Postat: 2005-03-11 kl. 16.54

 1. Martin Horntveth Hasta Luego, Manchego låt

  Från Smalltown Supersounds samling Where We're At. När jag hör den här har jag svårt att inte bli uppspelt över Martins kommande soloskiva (och Jaga Jazzist fjärde skiva för den delen). (Jag påmindes av låten igen när jag hörde Jeans Team:s Oh Bauer. Come on motherfucker, let's work that shit. [Hittade förresten att det är en Ost & Kjex-låt från början. Vem är Martin, Ost eller Kjex?]

 2. Jenny Wilson Love and Youth skiva

  Efter några genomlyssningar verkar Love and Youth faktiskt vara lika bra som jag hoppades. Vilket jag inte tyckte efter första genomlyssningen.

 3. Daft Punk The Prime Time of Your Life låt

  Okej. Skivan kanske inte sparkar rumpa (Jag borde ju skrivit Daft Punk är alltså Human After All. Damn.) Men jag faller så hårt av den här inledningen ändå. Repetetivt. Ja! Och!

 4. Zanussi Five Fritz/Fri 14th låt

  Norsk jazz is the shit. Men skivan är inte ens nästan lika bra som låten.

 5. Skype IT

  Har börja använda Skype. Det är fränt. I'm kaljstrom, Skype Me (fast inte på arbetstid).

 6. Garry Kasparov mästare

  Garry Kimovich Kasparov (Гарри Кимович Каспаров) (born April 13, 1963) is a chess grandmaster and possibly the strongest chess player in the world. He is highest rated on the FIDE January 2005 list at 2804, and he is the highest rated player ever with his 2851 ELO in 1999. He was classical world chess champion from 1985 until 2000. He announced his retirement from serious chess on March 10, 2005. (Wikipedia)

 7. Henrik Melin vän

  Hemma i Överbro för en sekund. Roligt!

k-märkt v9

Postat: 2005-03-04 kl. 16.24

 1. Populärmusik kvällskurs

  Det känns märkligt roligt att gå till Universitetet och spisa jazz på skoltid. Att föreläsaren dessutom är så lycklig i det han gör, gör inte upplevelsen sämre alls. Örebro Universitet kallar kursen för Musikhistoria: Jazz, pop och rock, 5 poäng. Men populärmusik är ett bättre namn på kursen.

 2. Podcasting fenomen

  Jag gjorde första försöket i veckan. Nästa vecka ska jag göra det publikt. Fränt.

 3. Brad Mehldau Paranoid Android låt

  En av låtarna från kursen. Jazzradiohead.

 4. Mörk rom bassprit

  Men nu är den nästan slut. Captain Morgan's Jamaican Rum är den bästa hittills.

 5. 24-timmarsmyndigheten jobb

  Att diskutera utvecklingen av 24-timmarsmyndigheten är det mest intressanta jag gjort sedan jag blev brödarbetare. Märkligt att inte fler förstår det. Att forma framtiden är roligt, vet inte alla det? Förstår inte alla att det är det vi gör?

 6. The Books Be Good to Them Always låt

  Synd att inte hela skivan är lika bra bara.

 7. Fredrik Eliasson, Mattias Dammgård utvecklare

  För att de började utan att jag påminde dem. Hjältar är de. Hoppas de lyckas så bra som deras och våra intentioner är. Or else we're stekta.

 8. Bon tidning

  Eftersom det var rälsbrott mellan Örebro och Gävle igår hann jag läsa hela nya Bon-numret. Och när jag kom fram lade jag på prenumerationslappen. Bra tidning det där.

 9. Plan B Magazine köp

  Jag hittar inte vem det var som skrev om Plan B. Artikeln handlade om Careless Talk Costs Lives, dess död och fortsättning i Plan B Magazine. Han/hon/de skrev även om coverstoryn, om Smoosh, som gjorde mig nyfiken. Såg den på Pressbyrån innan jag gick på tåget igår. (Everett True, chefredaktören, har en blogg men är utan rss-flöde. Bad boy. [Intressant diskussion om att välja recensioner och coverstory.])

David Pettersson hade ett bra förslag för listans namn, det vill säga att gå igenom en ordbok. Det ska jag göra. Men jag har inte hunnit ännu.

k-märkt lista v8

Postat: 2005-02-25 kl. 17.26

 1. Podcasting fenomen

 2. Shining In the Kingdom of Kitch You Will Be a Monster skiva

 3. Zany Gaffe All a Grey Goodbye låt

  Återupptäckte låten igen i veckan när den smög sig in i iTunes partyblandning, efter en podcast. Fantastisk liten låt.

 4. Little Barrie Free Salute låt

  Det är en Gomez-kvalité (från när Gomez var bra) över Little Barrie. Skivan duger inte i helhet, men Free Salute är riktigt bra.

 5. American Splendor film

  Såg filmen först nu i helgen och har tänkt på den av och till sen dess.

 6. Bokrean kapitalism

  Hade ett presentkort på Akademibokhandeln (Tack David!). Det var härligt. Även om jag inte köpte så mycket.

 7. Shady Grove long drink

Äh, jag måste ha ett bättre namn för det här om det ska bli en återkommande grej. Förslag?