k-märkt

Amazon och one-click-shopping

Postat: 2006-05-24 kl. 16.45

En av de sjukaste patenten i internetvärlden kanske kommer rivas upp, enligt CNN. Det är Amazons patent på one click-shopping, där kunderna kan spara sina kunduppgifter hos butiken och därefter ha möjligheten att köpa varor direkt utan att behöva fylla i några uppgifter om var varorna ska skickas och hur de ska betalas, som återigen är i blickfånget:

Online retailer Amazon.com faces the possibility of no longer having the rights to its "one-click" shopping feature now that it faces a re-examination of its original patent, according to a report published Thursday.

[...]

The "one-click" feature, which allows customers to shop without having to enter their shipping and billing information every time they make a purchase, is said to have "substantial new question of patentability," a patent examiner told the paper.

Amazon har tidigare stämt och vunnit mot Barnes and Noble i ämnet. Men nu är det alltså patentet i sig som ifrågasätts. Jag funderar på hur till exempel Apple fått igenom att använda det i sina butiker? Minns jag fel om jag har för mig att Jeff Bezos satt i Apples styrelse ett tag?

Hur som helst känns det som ännu ett galet patent som behöver rivas upp. Tur att vi inte behöver bry oss om det för svenska butiker. Eller behöver vi det?

Permalänk

Kategori: Internet

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/1076

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)