k-märkt

Mobilt internet är demokrati och det ökar vår kunskapsnivå

Postat: 2006-05-23 kl. 22.33

På bussen på väg till Stansted i måndags passade jag på att läsa en artikel från Googles vd Eric Smidt om mobilt internet som publicerades i måndagens Financial Times.

Huvudbudskapet i artikeln är att det är mobilt internet som kommer få världens kunskap att sprida sig till alla världens hörn. Jag tror han har rätt, men mest för att all utveckling kommer röra sig däråt. Varför lägga kablar när man inte behöver? (Trots Debatt om Det trådlösa samhället.)

Istället var det uppgiften om att var tredje fjärde sökning på Google, som hanterar 91 miljoner sökningar om dagen (enligt Search Engine Watch), är en ny sökning som aldrig använts förut:

The extent of human ingenuity was brought home to me recently when I discovered that about one-quarter of all searches carried out on Google are new. This astonishing statistic demonstrates that far from "dumbing down" our intelligence, as some claim, the internet is feeding people's curiosity - encouraging them to ask new questions and to expand the boundaries of their knowledge.

Financial Times Let more of the world access the web (2006-05-22)

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/1074

Kommentarer

Visst, Kal. Bara du ger mig, 25 år gammal och utan hållbar bostad, möjlighet till att

1) använda kablar så att jag också får kunskap
2) få NÅGON jävla social kontakt
3) slutföra mina studier så att jag kan komma in i samhällets socialförsäkringssystem (min nuvarande inkomst är 0:-)
4) bo någonstans där jag slipper bli sjuk mitt återstående liv
5) kunna handla mat utan att bli sjuk
6) kunna röra mig utomhus _minst_ en femkilometersrunda i skog och mark utan att bli sjuk.

Jag förutsätter förstås att samhället ställer upp med transporter till allt ni förvägrar mig att ta del av på vanligt vis: sjukvård i hemmet, biblioteksbuss så att jag kan komma åt böcker, full postservice vilket inkluderar möjlighet ATT UTÖVA MIN RÖSTRÄTT via lantbrevbärare vid valen, samt _givetvis_ leverans av paket, fullt underhåll av telefon- och bredbandskablar, och en mängd ytterligare saker.

Listan kan göras betydligt längre. Det är ett hån mot alla funktionshindrade att utestänga oss från samhället. Och det är ett brott mot FN:s mänskliga rättigheter samt gällande svensk handikapplagstiftning.

Och nej. Min elöverkänslighet blir inte bättre. Det senaste året har jag, helt mot min vilja, blivit ruggigt mycket SÄMRE. I hjärta och hjärna. Dvs, inga bekymmer att skaka på axlarna över...

Jag har flytt handlöst för att fortsätta tåla min dator. Jag ser det som en av få möjligheter att försörja mig -- jag skulle kunna arbeta på distans, med _något_. Men det är under förutsättning att jag slipper all annan belastning. Mina mest frekvensskadade dagar klarar jag inte av att vara i närheten av en nästintill mörk bildskärm heller.

Och ja. Jag är bara 25 år gammal. Hej, samhället. Ni skall få ta hand om mig i 55 år, har Kal tänkt. Jag hoppas att vi kommer att komma bra överens.

Kal bryr sig inte, för han kan ju gå och handla, åka utomlands och gå på konserter, där inte jag kan vara, så att han slipper tänka på hur jag har det. (fast jag ringer nog då och då... bara för ATT. *tittar på*)

Kommenterat av: camilla malm den 2006-05-24 kl. 19.04 #

Financial times och jag är helt eniga i den frågan.
MVH
Martin Gustavsson
Medlem av www.aktivdemokrati.se

Kommenterat av: Martin Gustavsson den 2006-07-15 kl. 17.19 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)