k-märkt

Yahoo! Music säljer musik utan DRM

Postat: 2006-07-23 kl. 20.12

För första gången erbjuder en stor musikbutik en majorlabel-artist till försäljning som DRM-fri mp3-fil. Det är Yahoo! Music som flera gånger har pläderat för att få sälja musik utan DRM som tar klivet:

As you know, we’ve been publicly trying to convince record labels that they should be selling MP3s for a while now. Our position is simple: DRM doesn’t add any value for the artist, label (who are selling DRM-free music every day — the Compact Disc), or consumer, the only people it adds value to are the technology companies who are interested in locking consumers to a particular technology platform.

Yahoo! Music Blog Buy A Customized MP3 At Yahoo! Music (2006-07-19)

The offer is a major break from how most music downloads are sold today. For example, tracks purchased through Apple Computer's iTunes Music Store and RealNetworks' Rhapsody service include DRM locks that prevent songs from playing on some devices, and limit the number of copies consumers are allowed to make.

Wired Yahoo Offers MP3 Sans DRM [Tack PH] (2006-07-20)

Att det är just Jessica Simpson och hennes A Public Affair är en större sak än man kan tycka från början (jämfört med till exempel Björk och Bleep). För bilden av Jessica Simpson är just den av en skivbolagspaketerad artist och kan hennes material säljas utan DRM så ...

Låten säljs för $2, vilket är dubbelt så mycket som för DRM-skadad musik, men Yahoo! själva säger att priset beror på att låten kan personifieras (med namnet Jessica sjunger sin kärlek till i texten utbytt mot ditt namn) och de avslutar sitt inlägg om händelsen på sin blogg med orden:

We hope you see the importance of this, too, and pick up a copy for yourself and/or a loved one, even if you don’t love JS and think that $1.99 is too much to spend on an MP3.

Yahoo! Music Blog Buy A Customized MP3 At Yahoo! Music (2006-07-19)

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/1115

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)