k-märkt

Kommentarer

Postat: 2006-11-22 kl. 19.13

I några månader har kommentarerna strulat för mig i Movable Type. Jag vet inte riktigt när det började, men jag blev varse om det när Staffan Malmgren försökte kommentera ett gammalt inlägg men aldrig lyckades (MT sa att kommentaren lades i modererings-korgen, men det gjorde det inte). (Sedan dess har jag inte tagit hand om hans e-postsvar till mig, förlåt! Det kommer i ett kommande inlägg om AllofMp3.com)

Jag trodde jag fixade problemet då, men det gjorde jag uppenbarligen inte. Nu har jag installerat Akismet istället för MT-Keystrokes (som i och för sig var lysande när det fungerade, men uppenbarligen har problem med MT sedan 3.2). Det MT-Keystrokes gjorde var att den kollade om någon använt tangentbordet när man skrev kommentaren och om det var så fick kommentaren göras. Det tog bort all spam (utom en kommentar som verkar ha varit manuellt inmatad).

Men det är ju inte så bra när ärliga fina kommentarer inte kommer emellan för att spamskyddet är för hårt. Så bort med Keystrokes och in med Akismet i kombination med de spam-plugins som följer med MT. Det verkar funka rätt bra, inte någon som kommit igenom på några dagars användning (men då har jag inte byggt hela om arkivet för att få bort MT-Keystrokes).

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/1244

Kommentarer

Ah, det är inte helt otänkbart att jag skrev kommentaren i fråga i Emacs för att sedan klistra in den i textarean -- jag brukar göra så när texterna blir längre än ett stycke.

Kommenterat av: Staffan Malmgren den 2006-11-22 kl. 20.46 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)