k-märkt

Digfi försöker skapa svenskt Myspace Music

Postat: 2006-11-22 kl. 18.38

SAMI:s musiksatsning på nätet, Digfi, har tagit ett steg för att försöka bli en svensk plattform för artister som vill marknadsföra sig på nätet.

Digfis Demobank har under 00-talet varit ett av de bästa ställena för osignade artister och band att presentera sin musik på. På sistone har vi dock känt att det börjar bli dags att steppa upp vårt game och vässa tjänsten på ett antal punkter. Sagt och gjort och nu genomför vi en genomgripande förnyelse både vad gäller funktion och design. Vi lämnar demobegreppet bakom oss och lanserar DigfiSongs[.]

Digfi Välkommen till DigfiSongs! (2006-11-22)

Den stora skillnaden mellan DigfiSongs och den tidigare Demobanken, är att artisterna själva hanterar sina egna sidor. Digfi försöker alltså att göra ett svenskt Myspace Music, men ändå med mer kontroll än vad Myspace någonsin försökt ha. Vilket också varit Myspace stora vinst (men också akilleshäl – Universal Music stämde under förra veckan Myspace för upphovsrättsintrång).

Sen är inte utsagan om det bästa stället för osignade artister riktigt sant heller. SR och SVT:s samproducerade demowebb var en fantastisk plats för osignade artister och urvalet som P3 Demo och Musikbyrån gjorde för sajten var allt som oftast lysande. Under de år som P3 Demo och Rockparty samarbetade var en av de viktigaste uppgifterna under Hultsfredsfestivalen att få med sig demoscen-skivan som P3 tillhandahöll under festivalen i presstältet.

Och de senaste åren har Myspace varit platsen, även för svenska artister. Digfi måste erbjuda något större incitament för få artister, särskilt etablerade sådana, att lägga musik där än att man kan. Särskilt som det fortfarande är mer omständigt än att lägga samma musik på Myspace (där publiken är milsvida större). Kunde de inte använda tekniken de byggde för Digfi DSP och erbjuda artisterna en möjlighet att även sälja sin musik - till och med distribuerat.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/1243

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)