k-märkt

Microsoft Zune säljer ut

Postat: 2006-12-11 kl. 21.22

Dålig rubrik, men hey I'm just in it for the drugs.

Jag uppdaterar mig om hur försäljningen går för Microsofts Zune-spelare och hittar en utsaga från Microsoft om att de beräknar att sälja en miljon Zune-spelare innan halvårsskiftet 2007:

Microsoft expects to sell more than one million Zune music players by the end of June 2007.

The player has had a soft debut in the music player market in the US, with mixed reviews from consumers and critics alike.

[...]

A spokeswoman for Microsoft said the firm was not concerned that Zune player sales had dropped each week since its debut.

Man räknar alltså med att det tar ungefär tre kvartal för dem att komma upp i den första miljonen. Som jämförelse tog det sju kvartal för Apple att sälja sin första miljon iPods. (Numera säljs över 8 miljoner iPods i kvartalet.)

Sedan släppet, då Zune var nummer två på musikspelarmarknaden efter iPoden, har spelaren tappat till femte plats. Tappet beror bland annat på aggressiva prisstrategier från bland andra SanDisk som driver partnerskapet med Rhapsody hårt.

Microsoft planerar att öka incitamentet för att handla en Zune genom att erbjuda poäng för användare som delat material, via wifi-delningen, som senare lett till köp av de som användarna delat musiken med. Poängen ska senare kunna användas för nya köp i Zune Marketplace.

MSFT was and is planning to offer users rewards for this kind of superdistribution, though officially the comany denies it. It bought a patent application license from Shared Media Licensing, parent of music super-distribution service Weedshare, though it has licensed back use of it for Weedshare.

(Jag nämnde Weedshare i förbifarten för några år sedan.)

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)