k-märkt

Nya rykten om Amazons musikbutik

Postat: 2007-04-25 kl. 20.30

Sent 2006 gick iTunes Store om Amazon på rankingen över de största musikbutikerna, sett till försäljning, i USA. Det vill naturligtvis Amazon ändra på igen.

I december började ryktena gå att Amazon planerade att öppna en nedladdningsbutik vid sidan om deras fysiska försäljning. Den stora skillnaden mellan Amazons butik och alla andra större återförsäljares butiker skulle vara att musiken skulle säljas utan kopieringsskydd. Planen var att lansera butiken i slutet av mars i år, men planerna blev försenade. Men enligt en artikel i Times Online är nu butiken till slut på väg.

Amazon.com, the internet retailer, wants to launch an online music store next month to challenge Apple and is working on plans to sell music with reduced protection against copyright infringement.

The internet giant has approached all the music majors in the past fortnight and said that it wanted to sell unprotected MP3 songs in May as it tries to follow Apple in shaking up the music industry.

However, it remains unclear if Amazon will meet its deadline. The internet retailer has been trying, unsuccessfully, over 18 months to break into the market dominated by Apple iTunes, which has a share of about 80 per cent.

Times Online Amazon set to launch online music store (2007-04-23)

EMI har redan gått ut och varit tydliga med att de vill sälja all sin musik utan kopieringsskydd, så att de är i Amazons fålla kan man anta, men de verkar vara det enda majorbolaget som skrivit kontrakt med Amazon. Billboard hade uppgifter om att Universal kommer sälja sin klassisk musik-katalog kopieringsskyddsfritt i butiken, men det har senare dementerats. Om världens största skivbolag, som Universal är, doppade tårna i det drm-fria vattnet vore ändå ett stort steg taget.

Just klassisk musik har heller aldrig varit lika kontroversiellt att sälja drm-fritt, då eClassical arbetat så hela tiden och med tiden blivit världens största återförsäljare av digital klassisk musik.

Kommentarer

Felpublicerat.

Kommenterat av: Patrik Hamberg den 2007-04-26 kl. 15.58 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)