k-märkt

1000 bäst säljande skivorna säljer mer, 10 bäst säljande säljer mindre

Postat: 2007-05-27 kl. 23.48

Sanningen är som vanligt varken svart eller vit, men det mest intressanta stycket som kommit ur den senaste veckans artiklar om skivbranschens kris eller icke-kris var ett av de tydligaste stöden för Wired-redaktören Chris Andersons teori om den långa svansen jag sett på länge:

En engelsk undersökning visar att de tio skivorna överst på försäljningslistan minskat med hela 25 procent det senaste kvartalet. Tittar man däremot på de tusen mest sålda syns en ökning. Ett bevis för att färre exemplar säljs men fler titlar.

Någon som hittat en källa för den brittiska undersökningen?

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)