k-märkt

Microsoft överträffar säljmål med Zune

Postat: 2007-06-05 kl. 08.54

För helhetens skull arkiverar jag även en nyhet om hur det går för försäljningen av Microsoft Zune. I december skrev jag att Microsofts mål var att sälja 1 miljon Zune-spelare innan slutet av juni 2007:

Microsoft expects to sell more than one million Zune music players by the end of June 2007.

Det målet överträffades redan i förra veckan enligt IDG, som refererar intervju med Robbie Bach som är affärsområdeschef på Microsoft från San Francisco Chronicle:

Det är Microsofts affärsområdeschef Robbie Bach som i en intervju med San Francisco Chronicle avslöjar att man nått målet att leverera mer än en miljon exemplar av den digitala musikspelaren Zune före juni.

Enligt Bach innebär det att Zune har 10 procent av marknaden för hårddiskbaserade mp3-spelare.

- Det är en bra start. Det är inte en överväldigande start. Jag tänker inte låtsas som att det är ett gigantiskt steg, säger han till tidningen.

Vad han faktiskt sa var ett upprepande av målet att de kommer sälja 1 miljon spelare innan junis slut, men who's nitpicking?

Bach: We're still about nine months into having Zune in the marketplace. We're very pleased with the progress. When we finish our fiscal year in June we'll have sold a little over a million Zunes. In the category we're in, the hard-disk-based category, we've got about 10 percent market share. It's a good start. It's not an overwhelming start. I'm not going to pretend it's some gigantic move.

SFGate.com Getting in the game at Microsoft (2007-05-28)

Zune är fortfarande inte lanserad i Europa, eftersom Microsoft ännu inte fått till avtalen med de europeiska skivbolagen för Zune Marketplace. Man kan väl helt enkelt konstatera att det inte verkar särskilt prioriterat för dem att lansera produkten här ännu.

Uppdatering (08.58)

Som referenspunkt säljer Apple 3 516 333 iPod-spelare i månaden, enligt den senaste kvartalsrapporten.

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)