k-märkt

New York Times Redesign - Case study

Postat: 2007-06-15 kl. 18.05

Karen McGrane, Bond Art and Science och Kevin Kearney, Avenue A/Razorfish

Redesign goals:

  • Drive awareness and usage
  • Create new page layouts
  • Support deeper interactions
  • Increase revenue

Projektet var ett år långt. Från april till april. Ett mindre team från Razorfish/Avenue A med ett stort team från The New York Times.

De gjorde en undersökning av 7500 av NYT:s besökare och passade in dem i olika personas. Personas används bättre för att hitta beteende, inte för att sätta mänskligt ansikte på målgrupper. (Time killer, Buzz junkie, Online news maven etc.)

De använde konceptprototyper för att ta fram alla exempel på hur en startsida kunde göras för att visa att de tänkt på alla alternativ.

De gjorde även konceptprototyper för nya features (Headline Slideshow, Customise RSS Page, Topick Tracker, News Navigator). Några överlevde, många försvann.

Moodboards för starta en diskussion om vilken visuell identitet sajten skulle ha. Typografi, färger och känsla. The New York Times ville inte ha någon ornamentering, designelement som bara är där för dekor. Designernserna ville använda dem, men NYT sa nej.

Skapade en klickbar demo i Excel för att dema hur interaktionen skulle gå till.

Sidan designades runt annonserna. De visste att den stora annonsenheten behövde ingå "above the fold" (utan skroll). Vänstra och högra annonsen i masthuvudet säljs endast tillsammans. Sen använder de annonser i verktygen.

Ingen sida på sajten är lika viktig som artikel-sidan. (För det finns så många sätt att komma till en nyhet nu för tiden, startsidan är viktig men inte lika viktig som artikelsidan.) De flesta som läste en artikel tidigare lämnade sajten.

Alla sektioner har samma grid, men de kan sliceas som sektionen vill.

Bloggar om: , , , , ,

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)