k-märkt

The Destroyer om dagens musikliv

Postat: 2003-05-29 kl. 23.11

Radio follows MTV because MTV both reflects and dictates what the public wants to hear. It relieves Radio from having to decide what goes on its playlists.
The need for quick commercial success inhibits independent thought.
Strangely enough the most important impulses in the history of music did not come from the mainstream, but from clubs like CBGB’s.
(DHR: "Alec Empire VS Merzbow Live At CBGB'S New York City 1998")

Alec Empire säger kanske självklarheter. Men det behöver sägas om och om igen. "The need for quick commercial success inhibits independent thought." Han faller i fällan själv också. Men det spelar ingen roll. Sitter och lyssnar på "Live at CBGB's 1998" nu. Det är en bra skiva. Mycket mer varierad och luftig än väntat. Herregud så många gånger jag läst om den här spelningen, den är verkligen hur bra som helst. Men vad sätter man för betyg på en sån här skiva? Det är ett DJ-set. Alec spelar som han brukar, men tillsammans med Merzbow lyfter anrättningen. Men ett betyg? Jag skulle kunna sätta en tia. Jag skulle kunna sätta en tvåa. Jag vete fan när det här lämpar sig att lyssna på. Just nu. Alltid. Eller aldrig. Det spelar väl egentligen ingen roll för recenseradets skull och betyget är ganska oviktigt i sig. Men det är ändå en block för mig.

Permalänk

Kategori:

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/167

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)