k-märkt

Nupha

Postat: 2004-01-29 kl. 17.31

international & cross-platform
(Nupha Musicstore: ~hey yo nupha!)

Fränt. Det där verkar ju otroligt intressant. De säljer tydligen både AAC- och WMA-filer, vilket ju faktiskt är precis vad alla borde göra - i alla fall i den här världen, egentligen borde ju alla format vara kompatibla.

Men just nu får jag inte komma in i tjänsten. De har tagit ner den för att uppgradera den.

Macnytt och Macfeber säger att den är kompatibel med iTunes. MacMinute, där storyn kommer ifrån, utvecklar med att det behövs ett kit, eller kanske rättare sagt en plugin, för att hantera deras DRM-teknologi. Vilket troligtvis motsäger det Macfeber hävdar, att musiken fungerar i en iPod.

iPod:ens mjukvara klarar numera att hantera flera DRM-teknologier samtidigt, men jag tror inte det är implementerat ännu i iPod:en. Till exempel fungerar ju inte Reals Helix DRM, även om Real klarar Apples FairPlay. Nuphas lär ju inte vara FairPlay eftersom en plug-in behövs.

Jäjä. Igår kom jag på vad min primära användning av iTMS skulle vara förresten. Singlar. Jag har alltid varit en sucker för de där extraspåren på singlar, varför jag alltid hamnar i situationer där jag köper 69 kr+ för en extra-låt och en mix. Igår såg jag, via it's a trap, att Jaga Jazzist släpper en singel av "Day". Om de bara legat på Warp istället för NinjaTune, då hade jag redan köpt b-spåren via Bleep.

Permalänk

Kategori: Musik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/342

Kommentarer

Jag vägrar köpa en musikfil som begränsar min användning via DRM. Vem vet vad man sitter med för spelare om tio, eller ens fem år? Jag har då ingen lust att kanske behöva köpa den igen då.

Jag är dock mer än villig att betala för en fil som jag kan använda som jag själv väljer.

Kommenterat av: John E Thelin den 2004-01-29 kl. 18.47 #

Har du kollat in Bleep? Hög kvalité på vanliga mp3-filer. Helt utan DRM.

Problemet som jag ser det är att det inte ens går att köpa cd-skivor längre utan DRM. Visst, det går oftast att komma runt det, men jag vill inte ha det krånglet. Jag gillar Apples DRM för att det är osynligt. Men visst, ditt argument funkar. Jag vet inte heller vad jag kommer ha för prylar i framtiden.

Men vägen framåt är lång. Det ska börja någonstans.

Kommenterat av: Kal Ström den 2004-01-29 kl. 18.59 #

Tjena. Nupha funkar med iPod, med hjälp av "kittet" som i själva verket är en liten daemon-process. Typ.

Kul att du också gillar jaga jazzist, de är helt grymma. Jag tror att du kommer hitta en hel del bra på nupha. Men visst vore det skönt om alla gjorde som Warp och sålde rena mp3-filer...

Nåväl, surfade bara in här av misstag. Ha det gött.

Kommenterat av: Fabian den 2004-01-31 kl. 01.33 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)