k-märkt

Musikhandel för svenskar (continued)

Postat: 2004-06-11 kl. 08.55

I samma reportage meddelas att ett svenskt företag har utvecklat en lösning som låter svenskar köpa svensk musik över nätet. Inom några veckor kommer man att kunna ladda ner låtar för 10–20 kr styck. Från början kommer det att finnas 100 000 låtar tillgängligt, enligt IFPI:s marknadschef Hélène Rönnmark.
(Månhus Beta: Artikel)

Apple kommer lansera iTunes Music Store i Europa den 15:e juni. Troligtvis även i Sverige.

Tyvärr vägrar Apple svara på några frågor om låtutbudet. Den amerikanska iTMS har bortåt 700 000 låtar i basen. Det fina vore ju om det vore samma innehålll överallt. Tänk vilken chans för svenska artister att synas på precis samma sätt som någon annan över hela världen. Tyvärr verkar rättigheterna göra att det kommer vara en helt egen uppsättning låtar i Europeiska iTMS. Kanske även olika för olika länder.

Tyvärr har Apple bluddrat bort klarheten i shoppen lite till den senaste utgåvan. De har lagt med filmtrailers och lite annat märkligt material, relativt oförståeligt. Varför vill jag kolla på filmtrailers i min skivbutik, liksom? Men det är väl en förberedelse för framtiden när de vill sälja filmer genom en liknande lösning. Fast det är ju i alla fall ganska dumt med tanke på att de knappast kommer göra det genom iTunes Music Store.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/390

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)