k-märkt

Vägledningen för 24-timmarswebben 2.0

Postat: 2004-06-23 kl. 00.26

Vägledningen 24-timmarswebben 2.0 är en vidareutveckling av Statskontorets tidigare vägledning (2002:13). Den har på uppdrag av e-nämnden utarbetats av expertis från Statskontoret tillsammans med Handikappombudsmannen (HO) och externa konsulter.

Syftet med vägledningen  är att ge stöd vid utveckling och utformning av den offentliga sektorns webbplatser och skapa förutsättningar för att uppnå visionen om 24-timmarsmyndigheten.

Jag tycker ju då att vägledningen även borde vara en ledstjärna, i mångt och mycket, för de delar som är applicerbara på det privata Sverige.

That said, så finner jag den nya vägledningen mycket bättre än den gamla. Råden är lättare att följa och mer uppdaterade i tiden.

Sen skulle jag vilja se mer tjänster att använda i samband med vägledningen. Och då helst att någon neutral part kunde hålla i dem. Som Statskontoret till exempel.

Jag funderar på att starta en ny blogg för information relaterad till 24-timmarsmyndigheten i stort. Kanske vore intressant? Finns någon svensk? PH pratade om en dansk, men den har jag missat adressen till.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/391

Kommentarer

Dansken jag pratade om var den här: http://www.gotzespace.dk/

Han skriver på engelska om eGovernment.

Kommenterat av: ph den 2004-06-23 kl. 22.42 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)