k-märkt

Pophögern

Postat: 2004-09-17 kl. 08.43

Inläggen i bloggosfären har varit många.

Det lär väl inte bli lika många nu, men idag skrev Rolf van den Brink lätt ironiskt om Pophögern i Dagens Media:

Popvänstern handlar förstås om borgerlighetens frustration över att inte kunna ladda sina varumärken med radikala värden. Just den oförmågan borde nyturbulenta Timbro ta sig en rejäl funderare på. Varför misslyckas svensk borgerlighet att få in minsta uns av farlighet när vrålrepublikanen George Bush kan få punkrockarna Ramones att köra tre ackord för partiet?
(Dagens Media: Pophögern - hela listan)

En ganska lång text om en liten idé. Han fortsätter med en lista på vad som kunde vara pophögern. Han pratar i och för sig om artister och tar med Jan Gradvall, men men. Och Ola Salo i The Ark är ju uttalad Folkpartist, så lite rätt har han ju.

Men det är ju mer i den ointressanta musiken som högern finns. Och i bling-bling-hiphopen. Nu finns det väl inga riktiga såna i Sverige. PH säger ADL innan han blev muslim, men det räknas ju inte heller. Det är svårt att väcka känslor med pengar i sikte.

Amerikanska hiphop:are klarar det ju alldeles utmärkt. Och svulstrock som Velvet Revolver är ju där, men de svenska motsvarigheterna kommer ju från typ Askersund och är fattiga jävlar som inte riktigt kan flaunt it som man ska.

Permalänk

Kategori: Musik, Politik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/421

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)