k-märkt

Home Entertainment ger sig in på nedladdningsmarknaden

Postat: 2004-11-30 kl. 16.07

Home Entertainment, som har sålt musik via postorder sedan 1973, har tagit hjälp av Peter Gabriels bolag OD2 för att sälja nedladdningsbar musik.

Bonnier går in på digitala nedladdningsmarknaden med sitt varumärke Home Entertainment. Kanske inte riktigt det varumärke jag skulle välja, men ... För mig står Home Entertainment för dålig service, långsamt och ganska litet utbud samt alldeles för dyra priser.

Men nu är det ju inte Home själva som bestämmer över hur tjänsten fungerar, så då kanske det kan bli lite bättre. Home Entertainment använder OD2 som DSP och blir därmed den första svenska tjänsten som gör det.

Som betalningssystem har de valt en lite förvånande lösning. Likt mobilbranschens kontantkort ska man köpa ett förbetalt kort, de kallar dem pay'n'play-kort. Dessa kort har värden från 12,90 kr (1 låt), till 600 kr (60 låtar). Totalpriset sänks alltså beroende på hur stort kort man köper från början. Ett ganska galet system som borde kunna lösas smartare via konto istället.

Kanske är det tonårsmarknaden de försöker nå med en dylik strategi, för de som ska få stålar från sina föräldrar, men det behöver man ju faktiskt inte en sån här lösning för. Apple har den ju redan ett presentkortssystem och säkert flera därtill.

Den stora frågan är väl varför ingen gör ett försök med prenumerationstjänster i Sverige? Vad väntar de på? Inte för att jag riktigt tror på idén, men hade jag bara kapital så skulle jag sätta upp en sån tjänst direkt. Inte för att den kommer ta över marknaden helt, som branshtyckare hävdar, utan för att den marknaden också kommer finnas.

Apropå prissänkningen förresten: Internetworlds rubrik stämmer delvis, eftersom med de dyrt laddade korten så kommer priserna per låt gå under 10 kronor om man köper låtar som del av album. I en introduktionsfas ska dessutom ett speciellt kort säljas, Pay N' Play-Halva priset för 300 kronor (60 låtar).

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/482

Kommentarer

"Du kom till den här sidan eftersom Homedownloads.se tyvärr för närvarande inte fungerar med någon annan webläsare än Internet Explorer 6 (eller senare version) på en PC med operativsystemet Windows 98, ME, 2000 eller XP."

Suck. Inget för mig då.

Kommenterat av: Roger Johansson den 2004-12-05 kl. 20.55 #

Jo, det är ju pinsamt. Särskilt som man ju vill titta på tjänsten även om man inte vill köpa också. De vill inte ha viral marknadsföring i alla fall.

Kommenterat av: Kal Ström den 2004-12-06 kl. 13.23 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)