k-märkt

SVT och Fox om Rosengård

Postat: 2004-12-01 kl. 11.11

8.20 Hur skildras Rosengård i olika medier? Tv-inslag i amerikanska Fox- news upprör.

Imorse tog SVT upp Fox-inslaget "Sweden Reaches Muslim Breaking Point". Inslaget visades och diskuterades senare av Ürkü Holago (redaktör Quick Response), Lasse Sandström (journalist och författare) (Inslaget finns även på nätet).

Ingenting av argumenten från Blind Hönas utmärkta rapportering togs upp, vilket är synd. Istället sa båda två att varje del av inslagen är korrekta men att helheten är felaktig.

Det är en viktig poäng att Fox sätter likhetstecken mellan invandring och muslimer, särskilt som de sätter likhetstecken mellan invandring och problem. Det deras fakta då säger är att muslimer är ett problem.

Att sen Ürkü tar så lätt på USA:s mest sedda nyhetskanal känns lite märkligt. Hon sa: "... / Sen tycker inte jag att Fox News är någonting att väga riktig rapportering mot. Det är en egen liga och inte den rapportering som vi granskar. Vi på Quick Response jobbar med journalistik man kan ställa krav på."

Själv är jag inte alls tillräckligt insatt för att göra någon bedömning om läget i Rosengård. Jag är övertygad om att det finns problem där. Men det finns det på många ställen i samhället.

(I den här diskussionen går tankarna lätt till den israeliska kvinna som beskrev situationen i de arabiska delarna av Israel, där icke-araber inte kunde sätta sin fot utan att bli dödade. När den svenska (icke-arabiska) reportern kommenterade det hon sa var det med orden, – Jag är där varje dag.)

Permalänk

Kategori: Media, Politik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/485

Kommentarer

Jävligt intressant det där (ja, jag kollar din site, men nu skriver jag kanske för första gången, bättre än ditt genomsnitt på min i alla fall, he-he), med Fox och deras rapportering.
Frågan är ju, som du själv skriver, vad är sant och vad är fejk? Vi vet inte, vi bor ju i Örebro och det där är i en annan del av Sverige, och Fox är en jävla Nazi-TV-station. Självklart är det bättre än i reportaget i verkligheten, och självklart finns det dumskallar som är idioter från andra länder, som bor där.
Så, vad gör man? Vad ska man tänka?
Det enda jag kan säga, förutom att Fox suger, är att det här landet som vi bor i är ett klassamhälle, och där bangar man ur om man inte kommer in i samhället och får jobb och kärlek. Svensk som invandrare. Är man ute, så bangar man.
Svenskar som folk från andra länder, alla är vi körda om vi inte får vara med i leken.
Och med samma logik säger jag, svenskfödd som utlandsfödd, är de dumma i huvudet, skicka dem till norrland och hugga ved i 15 år!

He-he

/Mats

Kommenterat av: Mats den 2004-12-02 kl. 05.00 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)