k-märkt

Podcasting

Postat: 2005-01-03 kl. 13.31

So what's the big deal? OK, jag är med på grejen. Det är fränt att alla kan göra radio, precis på samma sätt som det är coolt att alla kan publicera bra artiklar. Men går vi inte lite baklänges igen nu? Bloggar är fräna på grund av deras innehåll. Podcasts verkar vara fräna på grund av dess teknik.

Jag känner för att hoppa runt på en scen som en apa (läs Steve Ballmer) och skrika CONTENT! CONTENT! CONTENT! Hittills har jag inte riktigt hittat någon podcaster som jag vill lyssna på. De podcasts jag hört är mer navelskådande än de värsta bloggarna. Och mest meta-podcastande (jmf meta-blogging).

Så var finns innehållet? Det är svårt att göra bra radio, radio-kanalerna har också svårt att göra bra radio, så det är naturligt att det är svårt att göra bra podcasts. Men det går naturligtvis. Men jag har inte hittat någon ännu.

Men utvecklingen stärker mina tankar om att mp3-filer har tagit över radions roll. Det finns inte längre någon anledning att lyssna på radio för att höra ny musik, för radions spellistor är i alla fall för långsamma. Det finns fortfarande en anledning att höra specialprogram, ja. Men inte slöradio. Jag saknar bra tankar som jag ibland får av bra radio-program. Så att höra bra podcasts borde vara ett alternativ. Och mixa dem med egen spellista.

Var finns då innehållet? Jag vill ha tips på bra Podcasts-flöden.

Uppdatering

Jag hade faktiskt missat Wired-artikeln i ämnet, från nyårsafton.

Permalänk

Kategori: Podradio

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/511

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)