k-märkt

Podcasting - Hur då?

Postat: 2005-01-03 kl. 15.27

Eftersom jag själv började söka igår så kan jag väl lika gärna redovisa mina prövningar.

Lyssna

Jag använder iPodderX, men bara fram till att NetNewsWire 2 släpps. Naturligtvis kan man ju inte ha olika programvaror för vanliga rss-flöden och podcast-rss-flöden.

"We weren't originally going to add podcasting support to NetNewsWire 2.0--but after intense lobbying by a thousand and one podcast enthusiasts, we changed our mind." säger utvecklaren Brent Simmons till Macminute.

Skönt att de tog sitt förnuft till fånga.

Min nya iPod har inte dykt upp ännu, så jag lyssnar bara i iTunes än så länge.

Podcasta

Michael W. Geoghegan har skrivit ett långt och intressant inlägg om hur han podcastar och vad han använder för att redigera sina program.

Han har dessutom några riktigt coola funktioner till sin podcast-station, som att han har satt upp en telefonsvarare där användare kan kommentera hans utsändningar, som han sedan använder för att följa upp tidigare postningar.

Podcast-flöde

Det jag inte riktigt förstått är hur man för in mp3-filen i sitt rss-flöde. Engadget har en liten instruktion, men det där duger ju inte. Det måste ju ske med automatik på något sätt. MT-plugin?

Uppdatering 2

Jag hade ju faktiskt läst Steffanie Müllers inlägg "Blogging, audioblogging och podcasting".

Skillnaden mellan audioblogging och podcasting verkar relativt ointressant. Är inte poängen med push-tekniken att det inte spelar någon roll hur ofta jag uppdaterar. När jag väl gör det når innehållet ut ändå.

Uppdatering 3

Stöd för enclosures kan också fås via plug-ins till MovableType och WordPress. Radio Userland har redan inbyggt enclosure stöd.

Jag hade för mig att det var någon som skrev aktivt om Podcasts ett tag och jag hade svaret bland mina egna trackbacks.

Commemoro följer bland annat Podcasts utveckling i Googles index.

Permalänk

Kategori: Podradio

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/512

Kommentarer

Shit vad fel jag hade (Uppdatering 2). Visst är det styrkan med rss, men skillnaden mellan audioblogging och podcastradio är ju enclosures. Och det är en stor skillnad.

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-06-15 kl. 15.33 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)