k-märkt

Zapatistas Feministas!

Postat: 2005-03-10 kl. 08.24

Feministas tvångsansluter redaktioner till sin e-postlista, det är ju oväntat offensivt.

Vi i Feministas vill att politiska förslag och samhällsbyggande ska utgå från såväl en köns- som en klassanalys: En könsanalys som bryter med den manliga normen, en klassanalys som innebär att vi inte accepterar förändringar som leder till ökade klasskillnader.

/.../

Diskussionen i Feministas förs främst genom denna mailinglista. Går man med i mailinglistan går man med i nätverket och vice versa.

Som stöd för nätverket finns webbplatsen http://www.feministas.se. Där hittar du nätverkets programförklaring samt nyheter och artiklar om feminism. Artiklarna skrivs framförallt av oss i mailinglistan. Har du skrivit en artikel som du vill publicera e-postar du den till info@feministas.se.

Feministas Välkommen till mailinglistan@feministas.se! (2005-03-10)

Marita Ulvskogs feministiska nätverk är online. Men e-postlista, känns inte det lite nitti liksom? En blogg med sköna podcastsändningar borde väl vara melodin. Nåväl.

Natalia Kazmierska är inte helt nöjd:

I Feministas programförklaring, som presenterades i går, har man skitit helt och hållet i den numera så sossekära etnogrejen. Här pratas det om q-märkta saker som kön och klass och föräldraförsäkring men ingenting om till exempel muslimer, multikulti eller hedersmord. Här rör man sig nämligen inte en enda millimeter utanför Sveriges gränser.
Feministas analys av tillståndet i manssamhället är bara en flashback till en svunnen tid då kvinnokampen var en blond, blåögd och p-pillerknaprande klubb för helyllesvenska proggpinglor i Mah Jong-klänningar.

Expressen Feministas svennelista (2005-03-09)

Ledaren i dagens NA skriver också om nätverket:

Det verkar som om enbart "hotet" om att ett feministparti ska startas fungerar som en vitamin-injektion i jämställdhetsdebatten.

.../ I vanliga fall växer nätverk upp underifrån och består av en grupp löst grupperade aktivister, men Feministas är en centralt framdirigerad maktgrupp som inte fyller någon annan funktion än att försöka förhindra ett nytt feministiskt parti.

Knappt hade Feministas genomfört en presskonferens förrän deras första förslag ska bli regeringspolitik.

Hade de en blogg kunde de samla och svara. Nu känns det istället bara ganska tröttsamt. Skulle ju gärna se lite action så här på morgonkvisten.

(Varför gör ingen en grej på namnet? Det luktar ju popvänster så man nästan storknar. För nog syftar väl namnet till Zapatistas? Erik Zsiga, var är du?)

Uppdatering (11.37)

Oj oj. Det här kommer bli kul. Det är en direkt e-postlista där allt som kommer in skickas ut till alla medlemmar. De två första inläggen från medlemmarna löd:

Hej!

Jag är bortrest, är tillbaka den 17/3.

Feministas Re: Välkommen (2005-03-10)

och

Jag kommer att vara borta från kontoret fr.o.m. 2005-03-08 och kommer inte tillbaka förrän 2005-03-14.

Jag kommer att svara på meddelandet när jag kommer tillbaka.

Feministas Xxx är inte på kontoret (2005-03-10)

En fars!

Permalänk

Kategori: Politik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/576

Kommentarer

Den socialliberala motsvarigheten Felira startar blogg inom kort.

Kommenterat av: ph den 2005-03-10 kl. 10.22 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)