k-märkt

Inprodicon spelar Smithsonian men vill egentligen bara casha in på den långa svansen

Postat: 2005-04-27 kl. 10.00

Det räcker väl egenligen med bara den långa braiga rubriken men ...

Efter en blygsam start ökar i alla fall musikförsäljningen på nätet stadigt – Inprodicons försäljning av digitala filer har fördubblats månad för månad sedan starten. För Robert Gustavsson handlar det dock inte bara om antalet sålda filer, utan också om att ta vara på en kulturskatt:

– I Danmark och Norge har staten digitaliserat alla gamla vinylskivor för att bevara dem till eftervärlden. Nu gör vi i princip samma sak. Förra veckan skrev vi kontrakt med 19 olika svenska skivbolag för att digitalisera deras katalog och erbjuda till musikkonsumenter. Det är alla sorter, från Mariann till Sound Pollution. För mig betyder det mycket mer att kunna erbjuda musik köpare en gammal låt av Janne Schaffer än en halvtaskig låt med Britney Spears.

Han får det att låta som en kulturgärning när han vill kapitalisera på den långa svansen. Det är ju inte riktigt det som är att ta vara på kulturskatten. Jag skulle vilja se samma iver i att digitalisera det han inte tror han kommer få särskilt mycket sålt av. Då tar han vara på kulturskatten.

Svenskans bevakning av den digitala nedladdningsbranschen är ganska bra faktiskt. Även om det fortfarande känns lite mossigt och med traditionellt tänkande.

Att de inte faktakollar ordentligt är värre:

En tidning som Rip & Burn kallar sig för ”nya musikbibeln” för nerladdningsgenerationen och recenserar och tipsar om de bästa 500 låtarna att ladda ner varje månad.

SvD Konsumenten är kung (2005-04-23)

Rip & Burn är redan en nedlagd tidskrift. Det sista numret är det som är ute nu med Kings of Leon på omslaget.

Sorry, RIP & BURN has ceased publishing. For other great magazines and offers please visit http://www.haymarketsubs.com

Quadrant Subscription Services Rip & Burn (2005)

Fast jag gillar idén. Istället för låttips sa de: Bränn de här låtarna. Haha. Fast de lär ju haft lite svårt med att hitta annonsörerna kanske.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/617

Inlägg som refererar Inprodicon spelar Smithsonian men vill egentligen bara casha in på den långa svansen:

Trackback från axbom

<p>Grämer mig över att inte kunna komma till <a href="http://www.bloggforum.se/" title="Mötesplats för debatt och diskussioner om bloggning">Bloggforum 2.0</a>. Asch, jag hoppas det går fler tåg, <a href="http://www.mymarkup.net/blog/" title="Erik

Spårat 2005-05-03 kl. 16.12 #

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)