k-märkt

Om två år är podcasting radio

Postat: 2005-04-12 kl. 11.22

DJs Paul Gambaccini and Tony Blackburn are backing a new website offering radio shows for digital audio players.

Podshows will offer shows to download to iPods and other players for between 49p and 99p each.

/.../

The chart shows, which will be available at 1900 on Sundays, will initially be available via an internet stream.

However, listeners will be able to download the rundowns once licensing deals have been finalised with the major record companies.

/.../

"In two years' time this is the way people will consume radio," Denham said.

Hur gör man podcasting lönsamt ... så här kanske.

Let's face it who wants radio anymore? The reason you bought an MP3 player is because you want to hear what you want, when you want. That's where podshows.com comes in - it's the world’s first website to give you unique downloadable radio shows.

Podshows.com What are Podshows?

Det är jävligt mycket sagt. Att de är först alltså. Det är en märklig sak med amatörstämpeln som bloggar och nu podcasting har. Poängen med bloggar och podcasting är att det inte spelar någon roll om det är amatörer, proffsamatörer eller proffs som ger mig min läsning/lyssning. Så länge det är bra är det bra.

Intressant dock att både Adam Currys nya företag, Boku Communications och de här använder podshows som begrepp.

PodSHOWs? We don't need no stinking podSHOWs. It's podcast.

Adam Curry Comments (2005-03-13)

Permalänk

Kategori: Podradio

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/607

Kommentarer

Nu har jag inte orkat läsa på vad definitionen av "podcasting" är, men är det egentligen någon skillnad mellan "podcasting" och radiokanalerna i säg iTunes? Det känns som om "podcasting" bara en tillfällig lösning tills alla bärbara musikspelare får internetkoppling så att man i realtid kan strömma musik från internet. Eller?

Kommenterat av: Claes Buckwalter den 2005-04-13 kl. 00.49 #

Det handlar om flöden. Mitt flöde eller någon annans.
Dagens radio är någon annans flöde. Någon annan bestämmer vad jag ska lyssna på. Podcasting är mitt flöde. Ett radioprogram, sen mina favoritlåtar, sen ett radioprogram. Eller bara mina låtar. Eller bara radioprogram. Jag ser inte strömmat innehåll som ett mål.

Jmf med TV och videobandspelare. Ta kontrollen över din tv-kväll. Ta det sen ett steg till: TiVo. Podcasting är TiVo. Om vi bara hade aggregatorer som la till prenumerationer baserat på vilka prenumerationer andra som gillar det jag gillar också.

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-04-13 kl. 08.03 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)