k-märkt

Sossarnas flockmentalitet försvårar deras nätarbete

Postat: 2005-04-03 kl. 15.38

Urban Lindstedt (som jag faktiskt hade missat står bakom Sblogg, trots den ganska tydliga info-texten) diskuterar Socialdemokratin på nätet i en artikel som han återpublicerar från Stockholmstidningen:

Socialdemokraterna är för dåliga på att utnyttja internet och it-tekniken för att kommunicera med väljarna och medlemmarna. Det menar Urban Lindstedt, nyhetsredaktör på tidningen Internetworld och styrelseledamot i Årsta s-förening.

Jag tror jag har skrivit det förut, jag har i alla fall sagt det förut, i mina ögon är problemet med sossar på nätet: Partít. För att vara bra på nätet måste man kunna agera ensamt. Det som många gånger varit en fördel för socialdemokratin, att de arbetat kollektivt, är en klar nackdel när det kommer till nätet. Och även i den värld vi lever i idag.

Istället för att agera väntar man på kollektivet, särskilt när det kommer till problem. Kritik vänds oftast inåt de egna leden, trots att det vore mer intressant att läsa om det ur en sosses perspektiv för att just få perspektiv när en nyhet brejkar. När SSU:s uppblåsta siffror började vevas i media ville jag läsa om det hos Peter Dahlgrens blogg eller Sblogg. Den enda som ens nämnt det var Urban som kommenterat att ungdomsförbunden har spelat ut sin roll och borde läggas ner (en ganska dum tanke, det är inte direkt så att traditionell politik är särskilt bra på att lyssna på unga människor i organisationen). Jag skulle velat få en mer nyanserad bild och samlade nyheter, typ. Nu hade jag istället bara media eller SSU att få information ifrån.

Permalänk

Kategori: Politik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/599

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)