k-märkt

Skype: Skypenummer? Nänä.

Postat: 2005-06-01 kl. 11.05

Skype har skapat ett affiliateproram för webbsidor som kan driva affärer till deras betaltjänster:

Med hjälp av ett partnerprogram där företaget delar med sig av inkomsterna från försäljning av samtalsminuter och andra tjänster ska Skype få extra reklam via länkar från bloggar och andra sajter.

Ny Teknik Skype gör en Amazon (2005-06-01)

Jag skaffade mig precis ett affiliate-konto, mest för att jag var nyfiken. Jag är dålig på att använda såna där i alla fall. Men jag blev lite förvånad över ett av stegen för att bli en affilliate. Borde jag inte få använda mitt Skypenamn som telefonnummer?

Och den där inloggningssidan efter man blivit partner är helt galen. Tre inloggningsrutor. Ingenting talar egentligen om vilken jag ska använda. (Kanske har jag varit ouppmärksam. Men det måste jag få vara.) Jag blev affiliate till Skype, inte till Commission Junction.

Annonsverktyget är rätt OK sen. Men jag undrar varför textlänken innehåller en bild? Statistik?

Call ordinary phones anywhere in the world from your computer for the price of a local call with SkypeOut. www.skype.com Statistikgrejja?

Skype Affiliate Program Get HTML (2005-06-01)

Och varför syns inte ens Skypes domän i länken som det resulterar i. Den delen gör Tradedoubler bättre. Visst, de erbjuder ett javascript som ska ersätta att url:en visas i statusraden, men det duger faktiskt inte. Litar jag inte på en länk så minskar chansen att jag klickar. Och varför är båda så dåliga på att låta mig göra fria länkar? Länka till vad som helst alltså? Tradedoubler hade den funktionaliteten förut (och har det säkert fortfarande) men jag hittar det inte längre.

(Och just det. Var det verkligen Amazon som började med affiliates?)

Technoratitaggar: ,

Permalänk

Kategori: Internet

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/659

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)