k-märkt

API:er

Postat: 2005-07-14 kl. 22.29

Jag försöker argumentera för att vi ska utveckla API:er för vår Nya fräna funktion™. Jag letar efter enkla definitioner och tittar till min darling Wikipedia som naturligtvis har artiklar i ämnet. Svenska artikeln är lite kort, där står bara:

API eller Application Programming Interface är definitioner av sätt som programvara kan kommunicera med. Ofta används API:er som ett lager eller gränssnitt mellan högnivå och lågnivå inom programmering. Själva API:et är abstrakt och fungerar som en regelbok. Kod som utför det API:et är tänkt för kallas en implementation. Exempelvis är Wine en implementation av Win32.

sv.Wikipedia API (2005-06-03)

Där hittar jag definitionen jag är ute efter:

One of the primary purposes of an API is to provide a set of commonly-used functions—for example, to draw windows or icons on the screen. Programmers can then take advantage of the API by making use of its functionality, saving them the task of programming everything from scratch.

Jag översätter för mina kollegor, för att bespara dem ett informationshinder och sparar allt här så jag kommer ihåg det till nästa gång: En av de viktigaste funktionerna för ett API är att erbjuda en uppsättning ofta använda funktioner - till exempel att rita fönster eller ikoner på en skärm. Programmerare kan sen använda API:erna för den funktionaliteten för att spara dem tid för att behöva utveckla allting från scratch.

Technoratietiketter:

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/700

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)