k-märkt

k-märkt podcastradio v27-29

Postat: 2005-07-25 kl. 16.20

IT Conversations

Tech Nation

IT Conversations är en suverän prenumeration, men de publicerar väldigt mycket material som kan vara svårt att hinna med att lyssna på allt. Ämnena kan variera mellan media, internet, hårdvarutråk och bioteknik. De flesta programmen är inspelningar från presentationer från olika konferenser men en återkommande del i serien är program från Tech Nation med Dr. Moira Gunn som intervjuar en person som fångat hennes intresse.

Dr. Moira Gunn speaks with William Vollmann, philosopher and author of no less than seven works, all on the subject of violence. They'll discuss his moral calculus and his latest book, "Rising Up and Rising Down -- Some Thoughts on Violence, Freedom and Urgent Means."

IT Conversations William Vollmann: Tech Nation (2005-07-07)

William Vollmans bok innehåller bland annat a moral calculus som försöker definiera när det är tillåtet att ta till våld och vad man skulle kunna mena med appropiate response. Han förklarar varför kontexten är viktig och varför stora delar av Afghanistans befolkning tyckte att talibanerna, trots att de var förtryckande och våldsamma, ändå var bättre än laglösheten efter kriget mot Sovjetunitionen.

(En not om aac-prenumerationen: aac-filerna kan bokmärkas i iTunes och iPod för att återvända till samma ställe nästa gång man lyssnar, även om du lyssnar på något annat emellan. Detta kan också göras med vanliga mp3-filer som prenumereras på genom iTunes Music Store.)

Web Talk

En mer irriterande sändning från IT Conversations är den i serien Web Talk med David Coursey:

David Coursey is a technology journalist, author and contributing editor at Ziff-Davis's Publish.com. He is president of David Coursey Consulting, Inc. David is also the former executive editor of ZDNet AnchorDesk. Mr. Coursey talks about his extensive background in journalism and radio broadcasting as well as some of his recent columns expressing skepticism about journalistic weblogs and the long-term growth and economic viability of grassroots podcasting.

IT Conversations David Coursey: WebTalk

Han dissar i tur och ordning: bloggar, podcasting, iPods (och mp3-spelare i allmänhet) och rss. Om du letar efter dåliga argument för att dissa det som den största rörelsen på nätet just nu: Look no further.

Det hans kritik i stort sett går ut på att ingenting kan vara bra som man inte får betalt för, därför är (nästan) alla bloggar och (nästan) alla podcastsändningar automatiskt usla. Han menar att ingen kan göra något vettigt på fritiden i längden. Han har nog inte pratat med Jonathan Schwartz eller Buzz Bruggeman (se nedan).

Jonathan Schwarz

Jonathan Schwarz är president på Sun Microsystems. Vid öppningssessionen vid Supernova 2005 om bland annat om bloggande chefer:

It wouldn't be an interview with Jonathan if the subject of blogging by executives of public companies didn't come up. He describes what he's learned about public and internal blogging -- Are they really separate? -- and the importance of openness and transparency, even in public, or perhaps particulary in public.

IT Conversations Jonathan Schwartz - Supernova 2005 (2005-07-15)

Jonathan menar, tvärtemot David Coursey som uttryckte att inga höga chefer har tid att blogga för de måste leda istället, att eftersom alla chefer måste vara kommunikatörer så är bloggen en utmärkt kommunikationsform. Från början hade han både en intern och en extern blogg, men eftersom han inte använde den interna har den lagts ned. Han menar till och med att det är positivt att konkurrenterna får veta vad Sun gör eftersom deras arbetare då förstår var de egentligen borde arbeta.

Buzz Brugeman

Buzz Bruggeman är EVP för ActiveWords Inc. ActiveWords är ett program som marknadsförs som auto-complete on stereoids. Det är en combo av typ LaunchBar till Mac OS X och en mer avancerad automatisk komplettering. I ett tal på Meshforum 2005 pratar han om hur bloggosfären använts till marknadsföring av ActiveWords:

A four star review in USA Today read by more than 2.3 million people got ActiveWords all of 32 downloads. But a blog post by popular blogger Robert Scoble resulted in more than ten times that number. Buzz Bruggeman, the founder and EVP of ActiveWords Inc., speaks about his experiences in marketing and selling his company's software, and the networking tools he uses. He discusses how a huge advertising budget may no longer be the only way to reach people.

IT Conversations Buzz Bruggeman - Networks and Sales (2005-07-08)

Vinyl Podcast

Cody Hansons Vinyl Podcast är ett program om bortglömd musik, eller som han själv uttrycker det: Fair use of forgotten music. Cody spelar upp en låt i varje program från hans vinylsamling och berättar lite om artisten i fråga. Uppdateringarna är lite sporadiska, men hey det är ju vad som gör rss-tekniken fantastisk. Det spelar ingen roll. Programmet från söndagen 10/7 beskriver han så här:

I picked this album up on a whim the other day for 99 cents, because, well, when you like the kind of music I like, you’ll spend 99 cents on just about anything with a song containing either the word “Pork” or “Butt,” so when I saw “Pork Butts” in the tracklisting, I had to have it.

Och om någon förklarar ett köp av en skiva på det sättet vet du att det är bra.

Jag skulle kunna fortsätta länge till, men då får jag aldrig iväg det här. Återkommer istället.

Permalänk

Kategori: Podradio

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/705

Kommentarer

Tack för tipsen! Jag såg att det går att prenumerera på enbart Tech Nation om man vill. RSS-flödet

Kommenterat av: Pelle Sten den 2005-07-26 kl. 14.21 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)