k-märkt

Vodafone blockerar Skype

Postat: 2005-07-16 kl. 10.15

Poster Voker Weber on Wowe dot net confirms that post: "Vodafone is also starting to block VoIP traffic," says Weber. "That shows that the mobile providers are in serious trouble defending their imbalanced pricing structure."

VoIP Weekly Vodafone Blocks VoIP (2005-07-16)

När jag byter abonnemang nästa gång blir det minst lika viktigt att kolla upp vad man inte får göra som vad man kan göra. Tydligen blockerar de dessutom skype.com som inappropriate content. Skygglappar.

Man kan inte heller lägga in egna mp3-filer i telefonerna som saknar Vodafones särskilda DRM, allt för att låsa in kunderna. Med den attityden är det inte så konstigt att ryktena går om att Apple funderar på att bli MVNO, apropå Motorolas iTunes-telefon som väntas dyka upp i augusti.

Det är bara att hoppas på att någon av konkurrenterna ser affärsmöjligheten i att öppna alla möjligheter istället. Någon som mer ser sig som en ISP än telebolag.

Technoratietiketter: ,

Permalänk

Kategori: Internet

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/703

Kommentarer

Lite kul att du tar upp Apple som en positiv grej när du pratar om inlåsning av kunder. De är väl värst av alla med sitt iPod+iTunes.

Kommenterat av: Fredde den 2005-07-17 kl. 17.15 #

Alltså, jag har lite problem med att hålla med om det där.

1. iTunes är den enda stora butiken som erbjuder filer som fungerar för flera plattformar än en (Mac OS X + Windows).
2. iTunes erbjuder mig fem format att rippa till: aac, mp3, aiff, Apple lossless och wav. Jag har inte hittat någon annan som gör det.
3. I min iPod har jag 0,04 % musik som inte är överflyttbar var som helst. Den fungerar dock för Mac, PC, iPods och Motorola-telefonen.
4. Det de fått mest kritik för, att de inte licensierar sin DRM-metod Fairplay, har de precis gjort. Till Motorola.
5. Det stora problemet med Motorolas telefon, som telefonbolagen har problem med, är att man även ska få ladda upp musik till telefonen. Mobiltelefonbolagen vill att man bara ska få ladda ned från deras nät till dem.

Mycket av kritiken mot Apple är alltför ofta slentriankritik utan att ens försöka sätta sig in i frågan. Jag tycker fortfarande det är ett större problem att jag inte ens kan använda de flesta tjänsterna för att de är inlåsta till Windows-plattformen.

Sen att Bleep gör det bättre än alla de stora tjänsterna är en annan sak. De har inte ens möjlighet att få storbolagssläppen till sin butik eftersom de inte har DRM. Tyvärr. Ännu.

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-07-18 kl. 12.06 #

dmr er ett j涬a skiit piss samma med mmf filer.m峴e cracka prog s堤 blir vanligt amr o pbx files..no prob he he he

Kommenterat av: andree den 2005-10-28 kl. 00.07 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)