k-märkt

Ego

Postat: 2005-09-23 kl. 00.13

Ända sedan jag såg Christer Sturmarks personliga sida för några år sedan, när den i stort sett bara innehöll stora jävla pressbilder har jag velat göra en likadan.

Jag vet, det är hemskt ironiskt av mig att håna honom och sen göra likadant, men jag tycker det är hemskt kul. Pressbilder. På mig. Det hörs ju hur kul det är. Johanna Hanno tog dem inför rss-artikeln i Internetworld från i vintras.

Men ärligt talat är det fränaste med min kontaktuppgiftsida hCard-formatet. hCard är ett av Tantek Çelik (han som gjorde renderingsmotorn för Internet Explorer för Mac OS en gång i tiden, som numera arbetar för Technorati) och Brian Suda:s microformat de samlar på microformats.org. Jag skulle kunna klaga på hur krångligt det är att implementera, men istället är jag alldeles begeistrad för att det är ett exempel på att den semantiska webben faktiskt kan komma att fungera. Genom att parse:a kontaktuppgiftssidan med en funktion som Brian Suda gjort konverteras den uppmärkta koden till ett vCard som laddas ner och synkas med din adressbok. Det är coolt.

Uppdatering (10.59)

FN påpekar att det är en massa information som faller bort. Och det gör det. Bilden följer inte med, telefonnumren blir alla listad som övriga nummer, inga IM-konton kommer med. Men det är principen jag är ute efter. Det är den som är frän.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/758

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)