k-märkt

Gunvor: Lunarstorm startar musikbutik

Postat: 2005-09-29 kl. 23.08

I början av 2004 var Lunarstorm först med att sälja digital musik på den svenska marknaden med Lunarstorm Volym.

Nu, två år senare, går de vidare och lanserar Gunvor. Tjänsten kommer från början ligga utanför Lunarstorm av, vad de uppger för Dagens Media, tekniska skäl. Tjänsten ska dock integreras med Lunarstorm redan före årskiftet:

På grund av tekniska hinder lanseras Gunvor som en separat sajt, men på Lunarstorm hoppas man att den ska vara integrerad med huvudsajten Lunarstorm före årskiftet.

[...]

[Mikko Ollinen, försäljningsdirektör på Lunarstorm] säger att Gunvor i inledningsskedet inte blir olik konkurrenter som Itunes och Cdon.com. Det är först när sajten integrerats med Lunarstorm som förändringar ska genomföras. Bland annat ska en topplista med medlemmarnas mest nedladdade låtar finnas på löpet och det ska vara möjligt att ge bort låtar.

- Målsättningen är att bli störst på nedladdningsmarknaden. Lunarstorm har redan 1.2 miljoner medlemmar och 350.000 unika besökare per dag. När Gunvors funktioner är integrerade med Lunarstorm får vi automatiskt ett stort kundunderlag och ett försprång gentemot konkurrenterna, säger Mikko Ollinen.

Dagens Media Lunarstorm lanserar musiksajten Gunvor (2005-09-27)

Precis som de andra svenska tjänsterna kommer de få problem med utbudet om de inte samarbetar med någon ännu inte tillkännagiven samarbetspartner. Som vanligt verkar Lunarstorm dessutom vara lite för självsäkra i frågan om vad de vet att deras medlemmar (och därmed drar de också slutsatser för vad alla potentiella kunder om de även ska använda Gunvor som en extern tjänst) vill ha. De har data och tolkar den lite för hårt. Det är i alla fall min erfarenhet hittills. Tolkningar av popularitetsdata ger svar som pekar på hits-delen av långa svansens modell och långt ifrån vad som är webbens potential.

Men jag ska väl inte döma tjänsten innan den ens öppnat.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/764

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)