k-märkt

k-märkt podcastradio v37

Postat: 2005-09-13 kl. 23.12

IT Conversations: Where 2.0

O'Reilly Media som står bakom Web 2.0-konferensen varje år startade i somras en ny serie som de kallar Where 2.0. Konferens handlar om GIS, men med fingret på den puls som har givit oss Google Maps/Earth/(Moon), Yahoo! Maps och MSN Virtual Earth i år.

Skillnaden mellan det som tidigare gjort GIS till skittråkiga buzz-words är tanken att det inte är kartan som är frän, den är bara ett sätt att filtrera information:

Location-aware technologies combined with mapping and other data are poised to create a whole new class of web apps and services. Maps are becoming an interface, helping us to visualize and access a variety of data. Location is fertile ground for hackers and researchers who mash up Google Maps with Craigslist or plug restaurant info into dashboard navigation. Call centers, insurance agencies, transportation companies, and retailers are finding unconventional internal uses for location technologies too.

But where is location-based technology leading us in the larger sense? And where's the business model beef? The first Where 2.0 Conference brings together the people, projects, and issues leading the charge into this technological frontier. Join us to debate and discuss what's viable now, and what's lurking just below the radar. Don't miss our online coverage.

Jag har inte hört alla program i serien ännu, men jag gillade det från Michael Frumin som är Technical Director på Eyebeam. Michael pratade om att visualisera demokrati, i deras fall handlade det om att visa var de som bidrog till presidentkampanjerna bodde.

Fundrace.org may be the single most mediagenic geospatial web application ever. Its local mapping and geocoded search of the US presidential campaign finance records attracted millions of users and a mainstream media frenzy. This included mentions in Associated Press and Yahoo! news. It also brought into focus privacy issues associated with contributions to the presidential campaigns into the public view.

IT Conversations Michael Frumin - Visualizing Democracy (2005-09-03)

Programmet om MSN Virtual Earth var skittråkigt. Fast det beror nog mycket på att presentationen verkar varit mest visuell (med video och demo av Virtual Earth).

Jag hoppas vi kommer få höra Tantek Celik, Kevin Marks och Ryan King Bird of Feather-session om microformat.

The Chris Pirillo Show

För det här var nämligen ett väldigt intressant program från The Chris Pirillo Show som är inspelat under konferensen. Chris Pirillo dumintervjuar Kevin som förklarar. Om microformat, geourl, taggar, xfn med mera. Jag har skrivit om det förut.

(Jag har lite svårt att bestämma mig om Chris program i övrigt. Det är väl en teknik för att få gästerna att tala, det där att spela dum. Men det är fortfarande frustrerande att lyssna på.)

Mute Station

Never ones to sit on their laurels, pioneering elctronic music label Mute Records have launched Mute Station, an irregular sequence of transmissions from their London HQ.

[...]

The first in the series Communique #1, features Bath based electronic music duo Golfrapp who are currently nicely placed in both the UK Singles and Albums chart with their new release Supernature. [...] In the Podcast they talk about the making of the album, inspiration and more to a soundtrack of Supernature.

Sonic State Mute Records Pioneer With Podcast (2005-09-09)

Med Mute Station blir Mute det tredje skivbolaget jag känner till som gör en podcast för att promota sig själva. Intressant, även om programmet i sig var ganska trist. Mest beroende på att Goldfrapp är fördjävla trista. Roligare skulle det bli med Nick Cave eller Moby.

Permalänk

Kategori: Podradio

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/745

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)