k-märkt

SR är helt störda

Postat: 2005-09-12 kl. 11.36

Björn upplyste mig om att SR har tagit över aftonbladet.se idag, precis som H&M gjort tidigare. Fint så. De annonserar sin webbradio.

Annonsen har en knapp att trycka på där jag förväntar mig jag kommer till någon form av informationssida om vad de vill berätta för mig. Men icke. Idioterna direktlänkar mig till nedladdning av ett program. Det är helt barockt. Ett program som laddas ner och packas upp automatiskt beroende på vad jag har för inställningar.

Det är verkligen helt utan fingertoppskänsla. Papperskorgen, här kommer webbradion. Jag hatar er nu.

(Dessutom tycker jag de borde gjort något med podcastradio också. Så annonsen borde länkat till en sida där jag fick ladda ner programmet och dessutom där jag borde få information om podcastradio samtidigt. Idealiskt skulle de dessutom ha gjort den där applikationen till en brand:ad podcatcher [Två inlägg i rad om brand:ade podcatchers. Rekord!]. I princip kan det ju vara det. Det kommer jag aldrig få reda på eftersom jag aldrig kommer öppna ett program som automatiskt laddas ner till min dator. Sopor.)

Uppdatering (11.47)

Internetworld skriver om kampanjen:

Sveriges Radio har köpt annonsformatet Bigbang på Aftonbladet under hela måndagen för att locka nya lyssnare till deras webbkanaler. Annonsen ramar in hela förstasidan på Sveriges populäraste webbtidning.

- Vi ska slå Europarekord idag. Hela streaming Sverige står på tå idag, säger Mats Åkerlund, chef för Nya Medier på Sveriges Radio.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/744

Kommentarer

Men något program är det väl inte? Kört på mac, och där är det snarare en komprimerad fil som innehåller en länk till SR:s webbradio-sida. Är väl sådär.

Kommenterat av: Gunnar R Johansson den 2005-09-12 kl. 11.46 #

Det åkte direkt i papperskorgen här också.

"Du måste tillåta popup-fönster". Yeah right.

"Välj mellan Windows Media och Real". Ok. Hejdå.

Kommenterat av: Roger Johansson den 2005-09-12 kl. 12.25 #

Umm. Allvarligt? Är det en länk? Varför gör de inte bara en länk i så fall?

Jag kollade som sagt aldrig. Skulle aldrig falla mig in att öppna något som automatiskt laddats ner till min dator från en annons. Oavsett hur trovärdig avsändaren tycker att den är.

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-09-12 kl. 12.29 #

Jo det stämmer, det är en länk (.webloc). Stuffit-komprimerad. Mycket märkligt.

Kommenterat av: Roger Johansson den 2005-09-12 kl. 12.56 #

Nää, vänta nu. Det här fungerar utmärkt för mig. Den stora flashfilmen till höger funkar som en vanlig radio där man kan skruva in olika kanaler. Den andra med en röd knapp laddar ner programet och funkar som en klocka.

Bor i Sydney och har kört SR's podradio ett par månader nu och det funkar hur bra som helst. Yay SR!

Kommenterat av: Fredrik den 2005-09-12 kl. 14.23 #

Fredrik: Podcastradio har jag inte klagat om. Det är en bra utveckling. Det är att de låter mig ladda ner något först och inte bara länkar mig som jag klagar på.

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-09-12 kl. 16.02 #

Känns oerhört onödigt att behöva ladda hem ett extraprogram när man kan bokmärka strömmarna istället.

Kommenterat av: Patrick den 2005-09-13 kl. 05.28 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)