k-märkt

Butikerna vs skivbolagen: iTMS Japan

Postat: 2005-10-06 kl. 22.31

Apropå de digitala nedladdningsbutikerna och skivbolagen:

The unwillingness of major labels to license content to iTMS Japan is more thorough than I had realized, according to this Macworld post. Sony made news when it petulantly refused to offer Sony Music and BMG content, and apparently Warner is a holdout, too. The situation has gotten so dire for artists who wish to be part of iTMS Japan’s huge success, that their handlers are encouraging them to strike independent deals, where possible, with iTMS.

The Digital Music Weblog Labels vs. Apple, Japan Edition (2005-10-06)

Sony BMG är fortfarande två olika bolag i Japan, men både Sony Music Japan och BMG Japan har vägrat låta Apple sälja sin musik i affären sedan starten i början av augusti. Motoharu Sano, som har sin bakkatalog hos Sony har, i frustration över att inte finnas i iTMS, har istället skrivit ett distributionsavtal direkt med Apple för att få ut sin musik där och spelat en del gammalt material i nya version för att kunna släppa dem:

Singer-songwriter Motoharu Sano, frustrated by the fact that his back catalog is on Sony and thus not available to iTunes users, is one of several artists who've signed direct deals with iTunes Japan to boost their profile on the local version of Apple Computer's popular music-download service.

On Aug. 17 Sano released a mini-album titled The Sun Studio Edition, comprising four new versions of previously released tracks and two unreleased songs, exclusively on iTunes Japan. The album entered the iTunes Japan chart at No. 1.

The Daily Yomiuri Big labels play waiting game with iTunes (2005-10-06)

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/782

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)