k-märkt

Sök mitt jobb: Kal blir en glad användare

Postat: 2005-10-11 kl. 00.22

Den 1:a december blir jag tjänstledig i ett halvår för att pröva på att vara konsult i det lilla, men trivsamma Happy User. Alltså behöver Lantmäteriet ersätta mig:

Webbgruppen är specialiserat på användargränssnitt och människa- datorinteraktion i webbaserade affärslösningar där kartor ingår. Gruppen har en aktiv roll i utveckling och förvaltning av Lantmäteriets webbplats och bedriver även uppdragsverksamhet inom webbutveckling. Vi söker en självgående och initiativrik designer. Tjänsten är ett vikariat till 2006-06-02 med tillträde snarast möjligt. Placeringsort Örebro.

Arbetsuppgifter:

Du ska jobba i webbteknikens framkant, som projektdeltagare och designexpert producera visualiseringar av tänkta webblösningar och klickbara "dummys" för användartester. Du ska översätta användarsynpunkter/krav och producera fungerande användargränssnitt med professionell design och teknik. Du ska tillämpa Vägledningen för 24-timmarsmyndigheten och webbstandarder, där stylesheets och semantisk kod är viktiga beståndsdelar.

Önskvärda kvalifikationer:

Utbildning inom design, användbarhet och informationshantering med inriktning mot webb samt dokumenterad kompetens och erfarenhet från ämnesområdet. Behärska svenska och engelska i tal och skrift. Erfarenhet av projektarbete, informationsmodellering och kundkontakter. Behärska erforderliga verktyg i Windows/Mac och gärna vara insatt i användningsfall enligt RUP.

Jag har sagt det förut, att jag inte kan tänka mig mycket roligare saker att arbeta med just nu förutom 24-timmarsmyndigheten. Det är ett paradigmskifte för offentliga Sverige och ett nödvändigt sådant. Det finns massor av utmaningar att ta i och hur mycket arbete som helst att göra. För egen del behöver jag göra något annat en stund för att skaffa mig fokus.

Oroa dig inte för det där med kartorna förresten. Jag började inte bry mig om dem förrän jag fattade att det egentligen bara är metadata. Och metadata kicks ass.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/783

Kommentarer

Happy User. Vilket bra namn! Tar ni på er pro bono-uppdrag? Jag har en stackars blogg som skulle behöva en overhaul. ;-)

Kommenterat av: Erik den 2005-10-12 kl. 12.34 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)