k-märkt

k-märkt podcastradio v41

Postat: 2005-10-11 kl. 00.48

Web Essentials 05

Web Essentials är en australiensisk konferens om webbutveckling, by developers for developers. Bland talarna märks Tantek Çelik, Molly Holzschlag, Eric Meyer och Douglas Bowman.

Det är andra året konferensen går av stapeln och i år kan vi ta del av (alla?/de flesta?) passen medelst podcastradio.

Hittills har jag lyssnat på Tantek Çelik, Molly Holzschlag och Russ Weakley. Russ pass handlade om css-design och kanske är kul för de som inte arbetat så mycket med det. Inte för mig. Molly var mest rörig. Hjälten Tantek slarvade bort halva sitt andra pass om microformat med att prata om, vad som i och för sig är viktigt, arkivering och framtidskompatibla format (How confident are you that you will be able to use it in 10 years?). Men han säger själv att Microformats are NOT trying to solve all these så jag förstår inte poängen. Visst är avslutningen, hur han ser på microformat, intressant. Men det borde bara handlat om det.

Men hans första pass, The Elements of Meaningful XHTML, är riktigt bra. Om du inte förstått konceptet semantisk kod förut är du in for a treat. Jag hoppades att dessutom få se en smart lösning av hur man bäst presenterar författare och boktitlar när han exemplifierar bibliografier. Men hans exempel går tyvärr inte att använda. cite-taggen OK, men det löser inte allt för mig. Och ska jag verkligen använda cite för såväl författare som titel? Han har ett schyst exempel på hur man märker upp tabeller för att nå dem via css också.

Webzine 2005

Webzine 2005 är Bloggforum för Amerikatt. Jag har bara lyssnat på podcast-seminariet ännu och det var inte särskilt bra, men jag är ändå nyfiken på resten.

AIGA Design Conference 2005

The biennial AIGA Design Conference is the largest design conference in the world, bringing together 2,500 designers from all disciplines of design. AIGA, as the oldest and largest design association in the United States, provides thought-provoking programming that stimulates thinking about new boundaries of design for professionals and the value of design to society and business.

AIGA Design Conference Design Conference 2005 (2005-10-)

AIGA är en sån där konferens som man tyvärr inte kan känna att det nästan är samma sak att endast höra podcasts från. Det verkar varit mycket inspirerande och härligt korsbefruktande.

Jag har inte hört så många av dem ännu, men Bill Stricklands pass är mycket inspirerande. Han säger bland annat: The arts is the portal through which you can walk to a new life., det är det som kommer göra oss fria, när han berättar om sin skola i den ruffigaste delen av Pittsburgh som fungerar för att de förväntar sig stordåd av sina elever, inte försöker förhindra brott. We discovered there's nothing wrong with poor people, except that they don't have money. Which happens to be a curable condition. It's all in the way that you think about people that determines their behaviour.

Permalänk

Kategori: Podradio

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/784

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)