k-märkt

Odeo Studio

Postat: 2005-10-26 kl. 01.05

Erik Stattin skriver att Six Apart (företaget bakom Movable Type, Typepad samt Livejournal) slagit sig samman med VideoEgg för att låta Typepad-användare posta video-snuttar lika enkelt som man postar ett fotografi. Och det är väl coolt i och för sig, men knappast lika coolt som Odeo Studio (lyssna på Odeo:s tillkännagivande).

Vi brukar prata om Web OS och här har vi ett riktigt exempel. Odeo Studio är en flash-applikation som hämtar ljud direkt från din dators mikrofon (ansluten eller inbyggd), låter dig spela in och spara en podradio-sändning. Allt du behöver är en mick, en webbläsare och en flash-plugin så kan du spela in, som jag gjort. De har lagt upp en hjälptext också.

Jag blir riktigt imponerad. Undrar om inte Odeo kan lyckas med det de förutsatt sig att göra, att ta podradio till massorna.

Permalänk

Kategori: Podradio

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/803

Kommentarer

Cooolt! Way of the future. Dom borde processa ljudet ocksa som dom gor pa riktig radio sa det later varmt och rikligt, men det finns nog manga faktorer dar. Hursomhelst, du later inte sarskiljt uppspelt kal!

Henrik.

Kommenterat av: Henrik den 2005-10-26 kl. 11.08 #

Henrik: Haha. Det kanske beror på att jag var tvungen att spela in det två gånger.

Kommenterat av: Kal Ström den 2005-10-26 kl. 11.35 #

Visst är det coolt. Odeo är en riktigt tjusig site. Många heta funktioner och slickt gränsnitt. Men som Henrik säger, de skulle väl kunna lägga till lite sköna redigeringsmöjligheter när de nu ändå har filat på inspelningsfunktionen sedan i våras. Så att man kan lägga på musik och effekter, prata fler än en person osv. Och sen klippa och klistra, istället för att behöva ta om hela programmet. Men de kanske lagt krutet någon annanstans än i flashklienten... Och massorna kanske inte vill göra radio som låter som "på riktigt". Jag tycker att det är bra, men inte så bra som jag förväntat mig, med tanke på kvaliteten på övriga delar av siten.

Förresten, en annan grej som inte är optimal på den i övrigt så flotta webbplatsen: deras uppspelnings-flash är lite skum - där inte längden på ljudfilen visas i gränssnittet, utan hur mycket av den som är buffrad. Förvirrande ur användbarhetssynpunkt, minst sagt.

Kommenterat av: Rasmus den 2005-10-26 kl. 18.13 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)