k-märkt

Sony BMG:s XCP Rootkit

Postat: 2005-11-14 kl. 17.45

Jag har följt det här lite på avstånd. Men det är extremt kul.

Det jag lagt märke till i turerna är detta:

  1. Mark's Sysinternals Blog avslöjar att Sony installerar ett rootkit när man accepterar att spela sina lagligt inköpa skivor i en dator samt att man eventuellt kan förstöra sitt operativsystem om man försöker avinstallera programmet själv (om inte annat går cd-skivan inte att spela i datorn igen).
  2. Första viruset som använder Sony:s rootkit för att dölja sig själv dyker upp.
  3. Sony släppte en egen patch för att man skulle få avinstallera rootkit:et. Alla användare var dock tvungna att ange sin e-postadress för att få ladda ner avinstalleraren. De hävdade då att det var lugnt, för deras privacy statement reglerar vad Sony får göra med adresser de samlar in och att skicka oönskad reklam är inte en sån sak. En snabb titt i deras privacy policy visar dock att det är inte alls vad den säger. Det är istället till och med så att de även får dela med sig av insamlade adresser till andra än Sony BMG:

    Except on sites devoted to particular recording artists, we may share the information we collect from you with our affiliates or send you e-mail promotions and special offers from reputable third parties in whose products and services we think you may have an interest. We may also share your information with reputable third-parties who may contact you directly.

    Sony BMG Privacy Policty (2004-07)


  4. Department of Homeland Security kommenterar ärendet, även om de aldrig nämner Sony BMG vid namn, med orden: Det är viktigt att komma ihåg att det är era immateriella rättigheter - men däremot inte era datorer.

  5. Sony BMG slutar distribuera skivor med XCP-tekniken. De kommer dock inte ta tillbaka de skivor som redan sålts.

  6. Det visar sig att First 4 Internet, som utvecklat DRM-skyddet åt Sony BMG, begått upphovsrättsbrott när de kopierat kod från open source-projektet LAME utan att ge någon tribut. Oops.

Humor. Fast inte.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/825

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)