k-märkt

Podcast är årets ord i Oxford Dictionary

Postat: 2005-12-06 kl. 09.40

Podradio på engelska är årets ord i Oxford Dictionary i konkurrens med ord som bird flu (fågelinfluensa [well duh]), ICE (nödkontaktinformation i mobiltelefonen), IDP (någon som tvingats flytta på grund av en naturkatastrof eller andra risker), IED (egentillverkad bomb, typ bilbomb), lifehack (typ genvägar i livet), persistent vegetative state (grönsaksliknande tillstånd), reggaeton (musikgenre), rootkit (mjukvara som gömmer processer, filer eller program från att ses i en dators operativsystem - tack till Sony BMG), squick (något som går över ens personliga gränser, verb såväl som substantiv - har vi en svensk motsvarighet?), sudoku (sifferkorsord) och trans fat (transfetter):

Only a year ago, podcasting was an arcane activity, the domain of a few techies and self-admitted "geeks." Now you can hear everything from NASCAR coverage to NPR's All Things Considered in downloadable audio files called "podcasts". Thousands of podcasts are available at the iTunes Music Store, and websites such as iPodder.com and Podcast.net track thousands more. That's why the editors of the New Oxford American Dictionary have selected "podcast" as the Word of the Year for 2005.

PR Newswire 'Podcast' Is the Word of the Year [via Macfeber] (2005-12-05)

(Sen när började Macfeber skriva på engelska med andra skribenter? Typepad-fel? I så fall vilken blogg? Den verkar ju asbra.)

Uppdatering (10.26)

Det är Leander Keaney som har börjat skriva för Macfeber. Leander är mest känd som Wireds Mac-skribent under massa år. På wired.com har han även bloggen Cult of Mac som sedan blev boken the Cult of Mac och nyligen även the Cult of iPod.Jag översätter hans prylar så snart jag hinner med, kommer att vara viss eftersläpning ibland.Ni kommer även att hitta vissa av de nyheter jag skriver på cultofmac.com.

Tempen E-post (2005-12-06)

En av sveriges bästa bloggar blev plötsligt sjukt mycket bättre.

Permalänk

Kategori: Podradio

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/859

Inlägg som refererar Podcast är årets ord i Oxford Dictionary:

Trackback från Podradio.nu/blogg

Både Kal Ström och Steve Rubel berättar om att Oxford Dictionary har utsett “podcast”, dvs det som heter podradio på svenska, till årets ord. I konkurrens med bl a Sudoku och fågelinfluensa… ...
Podradio.nu/blogg Podcast årets ord (2005-12-07)

Spårat 2005-12-07 kl. 10.13 #

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)