k-märkt

Kalender 2.0

Postat: 2006-01-03 kl. 09.46

Jag behöver ett kalenderverktyg till jobbet och tittar på lösningar på webben. Jag skulle allra helst vilja använda Basecamp, men där är det just kalenderdelen som saknas. (Duh. It's not a calendar stupid.)

De jag tittat på hittills är CalenderHub, Hipcal, Eventsniper, Planzo, Dotmac.

Vad jag vill ha är en kalender vi kan dela på på jobbet. Alltså, en kalender för mig och en för OA med gruppfunktionalitet så vi kan se vad den andre gör. Jag vill kunna administrera den via webben och synka den till telefonen. Det kan gärna få gå via iCal eller Mozilla Sunbird. (Jo, jag vet. Jag vill ha Exchange utan att ha Exchange. Hula?)

CalenderHub

CalenderHub är på tok för långsamt i demoversionen. Ganska mycket funktioner. Man kan dela kalendrar med grupper och publikt. Kan använda flera kalendrar för olika ändamål. Man kan importera till iCal (och därefter till mobiltelefonen), men om jag gör en ändring och exporterar igen lägger den till alla uppgifter som dublett.

  • Ajax-redigering med dra-och-släpp
  • Import/Export

Hipcal

Hipcal har det bästa gränssnittet, men ingen synkning med externa kalenderverktyg. På sin blogg säger de dock att det är på gång (till iCal). Här finns också kontakthantering (Claes!) och skön integrering av gruppkalendrar.

Men vad är affärsmodellen? Det kostar inte pengar att skaffa ett konto. De har Yahoo!-annonser och en Firefox-affliate-knapp. Men ...

  • Ajax-redigering ingen dra-och-släpp (jag är inte säker på att det är dåligt)

EventSniper

Är på tok för enkel. Ingen funktionalitet förutom enkel synkronisering med iCal. Eller rättare sagt - prenumeration i iCal.

  • Ajax-redigering
  • Men just inget mer

Planzo

Ser rätt trist ut, men funkar rätt OK som en onlinekalender. Går inte att synka med någonting, men kan delas med andra. De har liksom snott ihop utseendet från Google och Yahoo!. Tråkigt så klockorna stannar.

Dotmac

Problemet med allihop är att det inte finns någon synkning åt andra hållet. Kanske är .Mac lösningen? Jag kan se min kalender via webben. Jag kan prenumerera på andras. Dessutom får jag en del annat på köpet, som backup och sånt. Men det är ingen bra lösning cross platform. Vad det verkar går det inte att redigera kalendern online, vilket är helt värdelöst.

Men för min kollega som inte kör Mac (primärt) är det inte ett särskilt bra alternativ.

Otestade

Goowy, eftersom jag inte kan komma åt något test. De erbjuder kontakter, kalendrar med mera på en Flash-plattform. Men jag är osäker på hur det funkar. Jag vill testa! ($20 per år). Verkar vara för hårt fokuserad på e-post.

Trumba verkar avancerat, men kräver W2K för att synka. Beige.

Kiko verkar ha försvunnit från webbens yta.

Permalänk

Kategori: Internet

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/896

Kommentarer

Vi använder insticksmodulen EventCalendar till WordPress:

Manage future events as an online calendar. Display upcoming events in a dynamic calendar, on a listings page, or as a list in the sidebar. You can subscribe to the calendar from iCal (OSX) or Sunbird. Change settings on the Event Calendar Options screen.

Kommenterat av: J den 2006-01-03 kl. 11.20 #

Vi har precis samma problem. Till slut så fick det bli .Mac, men den är långt ifrån felfri. Förhoppningsvis uppdaterar de tjänsten snart.

Kommenterat av: Björn den 2006-01-03 kl. 17.52 #

Det lutar åt .Mac för oss också. Vi har skaffat testabonnemang nu.

Kommenterat av: Kal Ström den 2006-01-04 kl. 21.31 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)