k-märkt

Podradio med lika stor spridning som BBC Radio 1

Postat: 2006-01-22 kl. 14.47

SvD har publicerat två notiser om podradio idag. Dels har de gjort en sen nyhet på pressmeddelandet från Sveriges Radio där de berättade att Sommar var det mest nedladdade podradioprogrammet och att de haft 1,3 miljoner nedladdningar. Mer intressant är rewrite:n av en intervju med Ricky Gervais:

Vanligen måste man göra program i Radio 1 eller Radio 2 för att få miljontals lyssnare. Problemet är bara att de kanalerna förväntar sig att man ska vara kompetent och professionell. Vi var tvungna att komma på ett sätt att komma runt det, säger Ricky Gervais apropå sin succé med podradio.

Två viktiga meddelanden där. 1: Det går att göra program med lika stor eller större spridning än traditionell radio som podradio redan nu. 2: Man behöver inte vara kompetent eller professionell för att göra det. (OK. Ricky Gervais är väl lite mer professionell i allmänhet än gemene man, men ändå.)

Permalänk

Kategori: Podradio

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/927

Inlägg som refererar Podradio med lika stor spridning som BBC Radio 1:

Trackback från Podradio.nu/blogg

Kal Ström skriver om en artikel i SvD där Ricky Gervais berättar att hans podradioprogram blivit nerladdade två miljoner gånger. Imponerande siffror! I övrigt konstaterade han att det fina med podradio är att vem som helst kan sända program ut...
Podradio.nu/blogg Ricky Gervais om Podradio i SvD (2006-01-22)

Spårat 2006-01-22 kl. 20.59 #

Kommentarer

Men antalet nedladdningar kanske ändå inte är lika med antalet lyssnare, om en massa människor ställer sin pod-klient att ladda ner automatiskt?

Kommenterat av: Simon den 2006-01-22 kl. 15.45 #

Det är just det med likhetstecknet mellan nedladdningar och lyssnare som jag stört mig på i samband med rapporteringen av SR:s siffror. Att det är oklart hur många som verkligen lyssnar berördes helt kort i Vår grundade menings reportage i december men i övrigt har det varit ganska tyst. Företag som SR och BBC borde kunna erbjuda siffror på lyssnare insamlade på samma sätt som för de vanliga sändningarna om de nu tycker det är så viktigt. Fast en stor siffra är förstås mer fängslande än en liten mindre.

Kommenterat av: David Hall den 2006-01-23 kl. 00.32 #

Jag har inte så särskilt stora problem med det med tanke på hur lyssning brukar mätas annars. Det är väl typ: Har du under någon femminuters-period lyssnat så har programmet en lyssnare.

Kommenterat av: Kal Ström den 2006-01-23 kl. 18.01 #

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)