k-märkt

Personlig och k-märkt topplista v12

Postat: 2006-03-28 kl. 17.03

Personlig topplista

 1. Sergio Mendes
 2. Big Boi Presents
 3. Be Your Own Pet
 4. Jan Johansson
 5. Björns vänner
 6. Anna Einarsson
 7. The Raconteurs
 8. Ramjac
 9. Massive Attack
 10. Radiohead

Sergio Mendes är överlägsen etta den här veckan. FN:s skiva. Riktigt bra. Jag funderar på om jag gillar den mer för att hon gör det, men det kan ju kvitta. Huvudsaken är ju att jag gillar den. Q-Tip, Chali2na och John Legend gör hörvärda insatser. Till och med den där läskiga Will.I.Am (från Black Eyed Peas) gör något bra, han brukar jag annars få utslag av när han är med någonstans. Allra bäst just nu är Please Baby Don't.

Big Boi Presents är egentligen bara dålig metadata, men jag vet inte vad artisten borde vara för Got Purp? Vol. 2, samlingsskivan från Outkast-Big Boi:s skivbolag Purple Ribbon Records (det som tidigare var Aquemini Records). Kanske borde artisten vara Purple Ribbon Allstars istället? Big Boi Presents är ju fel hur som helst. Det är bland annat ett återförenat Goodie Mob (med Cee-Lo alltså)

Sen tog jag med mina två senaste presentskivor till jobbet. Jag fick den remastrade Jazz på svenska av FN i julklapp och Anna Einarsson:s Anagram i födelsedagspresent av far.

Björns vänner släppte en live-skiva för en tid sedan, men bara digitalt. Intressant sätt att arbeta för små independentbolag, jag är nyfiken på hur enkelt det är egentligen ... de har ju en upparbetad kanal till Klicktrack redan och är det väl inspelat så ...

The Raconteurs är Jack White och Brendan Benson:s nya band och första singeln Steady, as She Goes var mest lyssnade låt under veckan tillsammans med ovan nämnda Please Baby Don't.

Patrik Hamberg hävdar att Ramjac släppt en av 2006 års bästa skivor och utan att ha lyssnat särskilt noga så har jag inte avfärdat honom ännu i alla fall.

(Apropå topplistor. Om jag skulle ha en antilista skulle den låt som sägs utgöra hans bidrag till Mission Impossible III vara etta. Så sjukt kass.)

k-märkt topplista

 1. Prince
 2. Spank Rock
 3. Death Cab for Cutie
 4. The Knife
 5. The Hellacopters
 6. David Bowie
 7. Q-Tip
 8. Massive Attack
 9. Stevie Wonder
 10. The Beatles

Beck var egentligen placerad på en delad tiondeplats, men han åkte ut för att han är scientolog. Diskriminering is the way. Eller kanske disskriminering, som Miljöpartiet skulle sagt.

Spank Rock hade gruppens mest lyssnade låt under veckan med Sweet Talk. Egentligen var det lika många som lyssnade på några Death Cab for Cutie-låtar. Men det struntar jag i. Dom är trista.

Permalänk

Kategori: Listor, Musik

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/1019

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)