k-märkt

Jag tänker på Christer Pettersson

Postat: 2006-03-29 kl. 10.53

I förra veckan skrev jag om den aktuella syndabocken på Moderna. Nu har polisen lagt ned utredningen:

Det blir inget plagiatåtal mot konstnären Marcus Andersson och hans Christer Pettersson-porträtt på Moderna museet i Stockholm.

Polisen har lagt ner förundersökningen med hänvisning till att brottsmisstanke saknas.

Och som Fifi sa: Christer Pettersson hade ju i princip bara ett ansiktsuttryck, en jacka och en frisyr så länge han var kändis.

Uppdatering (11.08)

Men Jonas Lemberg ger inte upp. Det verkar som han inte tycker den uppmärksamhet och reklam han fått inte riktigt räcker:

Fotografen Jonas Lemberg ger inte upp. Efter beskedet att polisen lägger ned sin förundersökning om plagiat mot konstnären Markus Andersson säger Jonas Lemberg att han planerar vidare åtgärder.

[...]

Efter beskedet från polisen säger Jonas Lemberg att han funderar över tre åtgärder. Förutom att kontakta polis och diskutera beslutet, kan Lemberg vända sig direkt till åklagare eller välja att inleda en civilrättslig process mot konstnären Markus Andersson.

Journalisten Plagiat-striden fortsätter (2006-03-29)

I första svängen försökte Jonas driva debatt genom att yra om att han minsann skulle kunna fota ett verk på en vägg på Moderna och så skulle det bli ett verk. Och ja, så är det Jonas, om bara ditt syfte är konstnärligt. Jag gissar att det kommer bli ett rätt trist verk, men ändå. Jag tycker Jonas ska fokusera mer på att ta bra bilder igen än på att pipa.

Uppdatering (2006-04-18)

Jonas Lemberg + Markus Andersson + Kal Ström = Svenska plagiatörer

Relaterade inlägg:

Permalänk

Kategori: Kultur

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/1020

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)