k-märkt

Permalänka musik med Napster

Postat: 2006-05-02 kl. 00.43

Napster försöker ta lärdomar av MySpace:

Napster has announced a bold new plan for attracting digital music customers from iTunes and file sharing networks. Starting today, anyone can register at Napster.com for a free account that allows them to stream any song in their catalog (there are about 2 million of them) up to five times.

All musik i världen, en länk bort. Om de bara kunde få det att bli en global tjänst så vore det ju riktigt spännande. Men skivbolagen är väl inte intresserade nog av att få sin musik spridd till möjliga köpare.

Efter man lyssnat på en låt fem gånger med Napster:s nya giv kommer man kunna köpa den för $0.99, precis som vanligt. Och strököpen är grejen.

Senast igår köpte jag en låt ur arkivet efter att bara hört den. Damien Rice:s The Blower's Daughter eftersom vi sett Closer på kvällen. Jag hade aldrig gjort det om den varit svårtillgänglig. Efterfrågan är oftast inte så stark att avsaknad av enkel tillgång utesluter köp.

Napster hoppas på att möjligheten att kunna länka direkt till musik, som till ovan nämnda The Blower's Daughter av Damien Rice ska bli droppen som får bägaren till köp att rinna över.

Add Free Music for Any Web Page or Email



  1. Add music links to your Website, blog, MySpace or Facebook page or any community site.

  2. Send links to your favorite music to friends via email and instant messenger.

  3. Your Visitors and Friends will be able to listen to any track for free up to five times. It's 100% legal.

Napster Napster Links [Kraschar Safari] (2006-05)

(Dessutom har de placerat en affiliate-möjlighet när länkarna ska skapas, vilket ger kunder som vill göra reklam för din produkt. Smart.)

Uppdatering (00.48)

Bummer. Naturligtvis får jag inte ens länka dit. Eller jag får länka, men de får inte spela musiken för mig eftersom jag inte är amerikan.

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/1056

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)