k-märkt

Fortsatt enhetligt pris på iTunes Music Store

Postat: 2006-05-02 kl. 09.59

Efter månaders sabelskramlande verkar det som om majorbolagen krupit till korset och skrivit på ett nytt avtal där Apple:s uniforma prismodell av 99 cent per låt blir kvar:

Apple Computer on Monday revealed it had renewed contracts with the four largest record companies to sell songs through its iTunes digital store at 99 cents each. The agreements came after months of bargaining, and were a defeat for music companies that had been pushing for a variable pricing model.

Financial Times har inte fått några kommentarer från företrädare för de stora skivbolagen, men det antas att avtalen är korta och att skivbolagen mest skriver på för att The labels need Apple too much right now.

Buhu. Stackars stackars skivbolagen som måste underkasta sig att sälja sin musik i den butik som har 80 % av marknaden för digital försäljning av musik. Undrar varför de inte klagar över Wal-Mart som till och med kräver att bolagen ändrar på varornas innehåll för att de ska säljas till Wal-Marts priser i Wal-Marts butiker?

(Det ska väl också noteras att Apple har gått med på diversifierad prissättning i iTMS Japan.)

Bakåtspårning (Trackback)

Bakåtspårnings-URL för det här inlägget:
http://k.digitalfarmers.com/mt/mt-tb.cgi/1057

Kommentarer

Kommentera


(visas aldrig på sajten men måste anges)


Kom ihåg mig?

(du får använda html-kod)